Economia

Més anul·lacions en càmpings de muntanya i cases rurals

Les noves restriccions i l’anticipació del toc de queda han fet que molts clients cancel·lin reserves previstes a les comarques gironines

El tancament de bars i restaurants ha tret atractiu als pobles

Les noves mesures restrictives dictades pel govern i l’amenaça del toc de queda que ja s’havia anat anunciant abans de la confirmació d’aquest cap de setmana, han disparat les cancel·lacions en cases rurals i càmpings de muntanya de les comarques gironines. Aquest era un dels sectors que més bé havia resistit la crisi de la temporada turística a la demarcació de Girona.

Però després d’haver passat un “bon estiu” amb la demanda més gran dels darrers anys, els càmpings d’interior veuen ara com els clients que tenien previst passar uns dies a les seves instal·lacions es fan enrere. En declaracions a l’ACN, el president de l’Associació Càmpings de Muntanya, Josep Sans, reconeix que el juliol i l’agost han anat bé, però ha estat “com tots els anys”. L’aforament mitjà ha estat entre el 90% i el ple absolut en molts negocis, però és una xifra que sol ser habitual cada estiu. “El problema és que tenim les places que tenim”, concreta. De cara a la tardor les expectatives eren bones, però la incertesa ha fet que moltes persones hagin preferit anul·lar la reserva i ara s’han hagut de tornar els diners. Sans lamenta que siguin pocs els que optin per canviar la data, que és una de les alternatives que ofereixen. Molts clients prefereixen quedar-se a casa, ja que les restriccions fan que vegin que no els “val la pena”.

Una situació similar hi ha a les cases de turisme rural, que han notat una “caiguda important”, especialment perquè no es poden fer reunions de més de sis persones.

Sense bars i restaurants

A més, el tancament de bars i restaurants treu atractiu als pobles i això també afecta l’oferta de les cases rurals. “Aquest cap de setmana l’hem salvat, però el de l’1 de novembre no sé com ho farem, perquè s’han produït moltes cancel·lacions d’última hora”, explica la gerent de Turisme Rural Girona, Tere Vilà.

Anuncis que han accelerat cancel·lacions

L’estat d’alarma del govern espanyol i el toc de queda a l’àmbit català es van acabar de confirmar ahir, diumenge, però feia dies que s’anunciaven, cosa que ha anat provocant cancel·lacions. Jaume Fuster, propietari de la casa de turisme rural Can Ginesta, de Sant Feliu de Boada, confirma a l’ACN que aquests avisos han passat factura. I afegeix que si no poden obrir els restaurants i “tanquen” la gent de Barcelona, es fa molt difícil poder tirar endavant, encara que els deixin obrir. “Nosaltres depenem d’ells en un 90%”, concreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona