Economia

123Sonar dissenya un violí sostenible

L’empresa de Terrassa pensa dissenyar altres instruments amb aquesta filosofia i obrir una botiga-taller al centre de la ciutat

L’empresa de terrassa 123Sonar ha dissenyat un violí en què la fusta noble que es fa servir habitualment se substitueix per fibres naturals i de carboni.

La motivació del projecte és que la fusta que es destina a la fabricació de violins procedeix d’espècies que estan en perill d’extinció. El violí és el primer dels instruments que ja es pot adquirir a la web de l’empresa, que ja està treballant en un prototip de violoncel i que aviat obrirà una botiga-taller al centre de Terrassa.

La idea d’123Sonar va néixer arran de l’experiència personal dels seus dos fundadors, músics professionals i professors de música. “Els violins se segueixen construint amb els estàndards del segle XVI o XVII, pensats per tocar en cambres tancades amb bona acústica. Però avui un músic pot actuar en un auditori, un bar, fer classes i tocar al metro. Això no passava al segle XVI i els violins de fusta pateixen amb les situacions del món actual”, reflexiona Júlia Pérez Luque, co-fundadora d’123Sonar.

Més enllà d’adaptar l’instrument a les necessitats actuals amb uns materials que el fan més polivalent i resistent als impactes, la humitat o els canvis de temperatura; el violí desenvolupat per 123Sonar també en redueix l’impacte ambiental. Urko Larrañaga, també co-fundador d’123Sonar, destaca que “cada vegada més es busca un consum sostenible i aquest instrument permet minimitzar l’ús de fustes en perill d’extinció”.

La startup egarenca és una de les 9 empreses catalanes que ha participat al programa d’acceleració Empenta impulsat per ACCIÓ, Esade Creapolis, Esade i l’Ajuntament de Sant Cugat. Per la seva condició de músics, els fundadors d’123Sonar han trobat en el Programa Empenta el suport per formar-se en la gestió empresarial. “El nostre mentor de l’Empenta ens ha fet pensar molt i en moltes direccions; i hem vist la necessitat de diversificar les nostres activitats”, assenyala Júlia Pérez Luque. En aquest sentit, Larrañaga ressalta que “apostàvem només pel violí i l’Empenta ens ha ampliat la visió per no dependre d’un sol producte en el mercat”. Així doncs, i més enllà del prototip de violoncel, 123Sonar també ha llançat ja un nou accessori, un reposa-piques de violoncel. “És un disseny bastant innovador i ha tingut una gran rebuda i una allau de comandes”, indica la co-fundadora de l’empresa.A més, l’empresa de Terrassa també prepara l’obertura d’una botiga-taller al centre de la co-capital del Vallès Occidental; on a més dels productes propis també oferiran la venda i reparació d’instruments tradicionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona