Economia

Tremosa vol incentivar projectes “transversals” a les universitats per optar a part dels 140.000 milions dels fons covid

El conseller d’Empresa i Coneixement es reuneix amb els presidents dels consells socials de les universitats públiques

El conseller d’Empresa i Coneixement en funcions, Ramon Tremosa, ha defensat “canalitzar, incentivar i motivar projectes transversals” a Catalunya perquè puguin optar a part dels 140.000 milions d'euros dels fons europeus per fer front a la crisi del coronavirus.

Així ho ha apuntat en la reunió amb els presidents dels consells socials de les universitats públiques catalanes que buscava analitzar el paper del sistema universitari català en el pla de recuperació del país. Segons Tremosa, “és necessari que les universitats participin en projectes tractors de país que permetin tenir unes línies de reconstrucció efectives per a Catalunya”. El conseller ha apuntat que en la recuperació econòmica la captació de fons europeus serà “molt rellevant”.

En relació als fons, Tremosa ha recordat que el Govern no té “el paper de codirecció dels fons que li correspondria” però ha avançat que pretén encoratjar els projectes per optar als recursos. Segons ha explicat, la Comissió Europea prioritzarà els projectes d’inversió que siguin transversals i en els que hi participin diferents agents econòmics i socials –com apunta que podrien ser universitats i empreses– i amb viabilitat a llarg termini.

A la reunió, Tremosa també s’ha referit a l’aportació inicial de 20 milions d'euros al sistema universitari per fer front a les despeses extraordinàries derivades de la Covid-19, així com al compromís de 51,1 milions d'euros per finançar els projectes de recerca que havien d’anar a càrrec dels fons Feder.

A més llarg termini, Tremosa ha subratllat la necessitat de recuperar el pes de la despesa universitària als pressupostos, així com d’incrementar aquest pes respecte al PIB tal i com preveu el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement.

El conseller també s’ha compromès a estudiar la millora del model universitari i el millor encaix del Consell Social en la governança de la universitat.

Aquesta trobada específica de Tremosa amb els presidents dels consells socials de les universitats públiques catalanes s’emmarca dins l’estratègia del Govern per “maximitzar l’atracció” dels fons covid i “la necessitat de sumar totes les sinergies possibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA