Economia

Els centres comercials es mobilitzen i exigeixen poder tornar a treballar

Una seixantena de comerciants de l’Espai Gironès es concentren davant la gran superfície contra la desescalada “injusta” que els impedeix obrir

Gran Jonquera s’adhereix a la crida

Una seixantena de comerciants responsables de les botigues de l’Espai Gironès, a Salt, es van concentrar ahir davant de la gran superfície per reclamar canvis en el pla de desescalada de la Generalitat, que manté tancats els grans centres comercials fins al següent tram, com a mínim fins al 7 de desembre. A la reivindicació s’hi ha adherit el centre Gran Jonquera, amb la campanya Volem obrir, en què insisteixen que el 35% de les botigues i franquícies instal·lades als dos centres “són petites i la campanya de Nadal pot representar fins a un 30% de les seves vendes anuals”. El tancament forçós, aquesta setmana, ja els ha frustrat l’inici de campanya amb el Black Friday de demà sense poder competir amb la resta de comerços i, en molts casos, sense presència diferenciada ni exclusiva en aparadors de venda virtual a internet.

Des de l’Espai Gironès van donar suport a la protesta, que dona continuïtat a la de divendres passat i serveix per denunciar la situació de “discriminació” davant unes mesures de reobertura que qualifiquen de “completament arbitràries”, i que “perjudiquen exclusivament els centres comercials”.

L’Espai Gironès defensa que ha invertit en plans de seguretat sanitària, que són avalats per l’empresa de certificació Bureau Veritas. Els responsables del centre demanen diàleg al Departament de Salut per consensuar amb el sector les mesures de les pròximes setmanes, “importantíssimes en el calendari del centre comercial, i per trobar la fórmula que faci compatible el control de la pandèmia amb el desenvolupament de l’activitat econòmica”. I es reivindiquen com a alternativa per evitar el col·lapse i les aglomeracions en el comerç dels centres urbans, en l’època de l’any en què es fan més compres. El gerent del centre comercial, Pau Jordà, demana “un pla que es basi en criteris objectius i no en sensacions subjectives”. “Si les imatges han de ser la guia per a la presa de decisions, tots tenim molt presents les cues i problemes que s’estan produint en el comerç que obre de forma limitada per satisfer la demanda existent”, remarca. I s’oferia a acatar instruccions o sancions si, un cop reoberts, s’arriba a detectar i denunciar alguna irregularitat.

LA XIFRA

800
treballadors
depenen directament de l’activitat del centre comercial Espai Gironès, la majoria ara en ERTO.

Defensa d’una hostaleria “segura”

Diversos negocis adherits a la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona participen en un vídeo que enceta la campanya #TotsSomHostaleria, amb l’objectiu de demanar suport i confiança als ciutadans en una reobertura delicada després de setmanes tancats i a les portes de l’hivern.

Amb el muntatge, difós a través d’Instagram, pretenen donar visibilitat als restaurants i hotels que han patit una important pèrdua de llocs de treball i el tancament massiu de locals, que en molts casos no tornaran a apujar la persiana. Els que resisteixen demanen la col·laboració de la ciutadania per mantenir els establiments oberts.

El president de la federació d’hostaleria, Antoni Escudero, remarca que “hi ha més de 45.000 establiments d’hostaleria a Catalunya”. I des del mes de maig només el 3,5% dels contagis per Covid-19 s’han produït en locals del sector, una xifra que demostra la seguretat i el compromís dels hostalers amb les mesures de prevenció. La influencer gironina Lafoodlovers (Sònia Carmona), amb més de 21.000 seguidors a Instagram, també secunda la crida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona