Economia

El Regne Unit surt al rescat d’IAG amb compromisos per un préstec de 2.200 milions d’euros

El grup que integra British Airways, Iberia o Vueling s’adapta al Brexit amb canvis al consell d’administració

El Regne Unit ajudarà al manteniment de British Airways a través de compromisos per un préstec a cinc anys de 2.200 milions d’euros subscrit per diversos bancs i garantit, en part, per l’UK Export Finance (UKEF), una entitat estatal britànica.

Així ho ha anunciat el grup IAG, que integra British Airways, Iberia o Vueling, entre d’altres, a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV).

D’altra banda, IAG també ha anunciat aquest dijous que s’adaptarà al Brexit amb canvis al seu consell d’administració que li han de permetre garantir que totes les seves aerolínies tenen llicència per operar a la Unió Europea.

En concret, s’ha implementat una estructura de propietat nacional per Aer Lingus, i s’han fet canvis en l’estructura de la propietat del grup a Espanya.

El consell d’administració s’ha canviat amb efectes immediats per incloure una majoria de consellers no executius independents de la Unió Europea. Així, l’han abandonat Deborah Kerr, María Fernanda Mejía i Stephen Gunning, i s’hi han afegit Peggy Bruzelius, Eva Castillo Sanz i Heather Ann McSharry. Malgrat això, Gunning manté intactes les seves funcions executives com a Director Financer.

Com ja havia anunciat IAG, el seu president, Antonio Vázquez Romero, es retirarà al gener, i el consell es reduirà a onze membres.

També s’ha canviat la comissió de nomenaments d’IAG, que ara tindrà majoria de consellers no executius independents de la UE, amb Javier Ferrán com a president, Giles Agutter, Ann McSherry, Alberto Terol Esteban i Antonio Vázquez Romero.

“És decebedor que hagi calgut fer aquests canvis. No obstant això, ens satisfà que l’acord comercial entre la UE i el Regne Unit reconegui els potencials benèfics d’una major liberalització, ja que estem convençuts que és del màxim interès tant del sector com dels consumidors”, ha dit en un comunicat l’encara president, Antonio Vázquez Romero.

Per la seva banda, el president electe d’IAG, Javier Ferrán, ha dit que s’han localitzat “successors de gran vàlua per als consellers sortints” i s’ha mostrat convençut que el grup “està ben posicionat per treure partit de la recuperació parcial de la demanda del transport aeri el 2021”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona