Economia

SEAT tanca el 2020 com a líder de vendes de turismes i tot terrenys a l’Estat

La companyia automobilística ha venut prop de 70.000 unitats, amb una quota de mercat del 8,1%

SEAT ha tancat el 2020 com a líder de vendes de turismes i tot terreny al mercat espanyol. D’aquesta manera, la companyia automobilística ha aconseguit la primera posició de vendes en el país per tercer any consecutiu, amb 69.731 unitats venudes i una quota de mercat del 8,1%.

En total, el 2020 s’han matriculat 851.211 unitats a l’Estat, un 32,3% menys en comparació amb l’any anterior, segons les dades publicades per les associacions de fabricants (ANFAC), de concessionaris (FACONAUTO) i de venedors (GANVAM).

“Aquest lideratge és especialment destacable en un any mercat per la pandèmia de la Covid-19, que ha suposat una brusca caiguda en les vendes”, ha manifestat el director general de SEAT Espanya, Mikel Palomera.

El lideratge de SEAT ha coincidit amb la renovació del SEAT Ateca i la transició a la quarta generació del SEAT León, una de les “claus de l’èxit comercial” de la companyia el 2020. De fet, el SEAT León, l’Arona i l’Ateca s’han situat entre els deu cotxes més venuts a Espanya al llarg del 2020.

El León ha estat el compacte més venut, i el segon model absolut, amb un total de 23.582 unitats. L’Arona ha acabat l’any com el sisè model més venut, amb 15.365 unitats i líder en el seu segment, mentre que l’Ateca ha estat el desè, amb 14.139 unitats.

Per altra banda, el SEAT Ibiza ha tancat l’any amb 11.342 unitats venudes i el Tarraco, amb 2.602 unitats. El SEAT Mii electric ha estat el setè model elèctric més venut, amb 869 unitats.

Per la seva banda, Nissan ha tancat l’any amb el millor volum de matriculacions dels últims 17 mesos i ha estat la segona marca generalista amb un creixement més gran al desembre. El Nissan Qashqai ha finalitzat el 2020 com a líder dels ‘crossovers’ per catorzè any consecutiu, amb 19.818 unitats. A més, ha estat el tercer model més venut a l’Estat per segon any consecutiu. La companyia japonesa ha tancat l’exercici amb 34.761 turismes i ‘crossovers’ venuts, amb una quota del 4,1%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA