La Borsa
Més valors
Economia

El 2021 serà l’any de la museïtzació d’El Bulli 1846, diu Adrià

El cuiner avança en un vídeo a les xarxes com serà el recorregut expositiu que s’està preparant a cala Montjoi

“Ens prenem un descans fins a l’11 de gener, per afrontar amb energia un any crucial en la culminació del projecte expositiu d’El Bulli 1846”, avançava Ferran Adrià a final del 2020. Ara el cuiner i artífex d’elBulliFoundation ha revelat una mica més el seu projecte compartint un vídeo a les xarxes socials i explicant que es podrà veure a cala Montjoi de Roses, amb l’obertura prevista al públic per a aquest 2021.

La part expositiva d’aquest centre de divulgació i recerca farà un recorregut per les diverses fites creatives i culinàries del millor restaurant del món, ensenyant des de les pinces fins a les “famoses” taules de pissarra per emplatar, la manera com van evolucionar les culleres per a aperitius i fins i tot l’evolució de l’arquitectura i el disseny gràfic a l’establiment. Les llibretes de creativitat, que van servir de base per a les innovacions culinàries també seran exposades.

Altres apartats, explicava Adrià, seran dedicats a la ciència (per les innovacions d’El Bulli), portades de diaris i revistes, congressos, tallers realitzats o premis rebuts, testimonis de “la repercussió mundial” del restaurant, a més d’un espai especial dedicat al Japó.

El que no hi haurà a El Bulli1846 serà cap restaurant, tal com ha repetit Adrià aquests últims anys. “Hi menjarà gent i hi crearem plats, però no estarà obert al públic com abans”, ja havia dit el xef. Cala Montjoi s’ha convertit en un “laboratori expositiu”, un centre d’activitats de recerca i investigació sobre els processos creatius, a partir de l’experiència de l’alta gastronomia. Aquest mes de gener es tanca la segona convocatòria dels equips creatius que durant tres mesos comencen a treballar en aquest projecte. En total se’n preveien tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañete: “A Pimec guanya la moderació i no la crispació”

barcelona

Oliu rebutja la possibilitat de fer quitances als crèdits ICO

sabadell

El nombre de pernoctacions en hotels a Catalunya durant el gener es desploma un 85,5%

Madrid

Acord per evitar el trasllat de 37 treballadors de la planta de Pastas Gallo de Granollers a la fàbrica de Còrdova

Granollers

La Cambra alerta que la reforma de la tributació als autònoms podria augmentar fins a un 50% la quota

barcelona

El consum de ciment va caure un 4,7% al gener

barcelona

Oliu, sobre els crèdits ICO: “No té cap sentit plantejar quites, seria advers”

Sabadell
En directe

Pedro Sánchez anuncia un paquet addicional d’11.000 milions d'euros per ajudar a empreses, pimes i autònoms

Madrid

La mecànica de votació retarda el recompte a Pimec

barcelona