Economia

El 2021 serà l’any de la museïtzació d’El Bulli 1846, diu Adrià

El cuiner avança en un vídeo a les xarxes com serà el recorregut expositiu que s’està preparant a cala Montjoi

“Ens prenem un descans fins a l’11 de gener, per afrontar amb energia un any crucial en la culminació del projecte expositiu d’El Bulli 1846”, avançava Ferran Adrià a final del 2020. Ara el cuiner i artífex d’elBulliFoundation ha revelat una mica més el seu projecte compartint un vídeo a les xarxes socials i explicant que es podrà veure a cala Montjoi de Roses, amb l’obertura prevista al públic per a aquest 2021.

La part expositiva d’aquest centre de divulgació i recerca farà un recorregut per les diverses fites creatives i culinàries del millor restaurant del món, ensenyant des de les pinces fins a les “famoses” taules de pissarra per emplatar, la manera com van evolucionar les culleres per a aperitius i fins i tot l’evolució de l’arquitectura i el disseny gràfic a l’establiment. Les llibretes de creativitat, que van servir de base per a les innovacions culinàries també seran exposades.

Altres apartats, explicava Adrià, seran dedicats a la ciència (per les innovacions d’El Bulli), portades de diaris i revistes, congressos, tallers realitzats o premis rebuts, testimonis de “la repercussió mundial” del restaurant, a més d’un espai especial dedicat al Japó.

El que no hi haurà a El Bulli1846 serà cap restaurant, tal com ha repetit Adrià aquests últims anys. “Hi menjarà gent i hi crearem plats, però no estarà obert al públic com abans”, ja havia dit el xef. Cala Montjoi s’ha convertit en un “laboratori expositiu”, un centre d’activitats de recerca i investigació sobre els processos creatius, a partir de l’experiència de l’alta gastronomia. Aquest mes de gener es tanca la segona convocatòria dels equips creatius que durant tres mesos comencen a treballar en aquest projecte. En total se’n preveien tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona