Economia

La bretxa salarial entre directius i empleats se segueix eixamplant i supera els 5.300 euros bruts mensuals a Catalunya

Catalunya és la segona comunitat amb més retribució per als directius i càrrecs intermedis, i la tercera pels empleats

La bretxa salarial entre directius i empleats s’ha seguit eixamplant el 2020, fins a superar els 5.300 euros bruts mensuals a Catalunya.

En termes de salaris mitjans bruts, els directius han cobrat 88.450 euros anuals, entre dotze pagues, 7.370 euros al mes, segons l’informe Evolució Salarial 2007 – 2020 de la consultora ICSA Grupo i EADA Business School.

Per la seva banda, els empleats han registrat uns salaris anuals de 24.323 euros, 2.026 euros mensuals. La diferència entre els dos sous mitjans és, per tant, de 64.127 euros bruts anuals i 5.344 euros mensuals.

A escala estatal, Madrid ha liderat els sous tant dels directius com dels càrrecs intermedis, seguida de Catalunya. Pel que fa als empleats, Catalunya ocupa la tercera posició.

A l’Estat, el salari mitjà brut dels treballadors ha augmentat lleugerament a l’agost del 2020 en comparació amb juliol de l’any anterior.

El sou mitjà dels empleats ha estat de 23.531 euros, un 1,2% interanual superior; el dels càrrecs intermedis, de 43.056 euros, amb un increment del 0,3%, i el dels directius, de 86.257 euros, un 1,7% més.

Els lleugers increments del salari registrats en aquest període no han suposat una pèrdua del poder adquisitiu pels baixos nivells d’inflació. Les xifres no recullen l’impacte total de la pandèmia, però apunten a una “congelació” a curt i mitjà termini.

“La pandèmia està actuant com a accelerador d’un canvi molt necessari en el model de la retribució de les persones, encara molt ancorat en el salari fix indexat a l’IPC. S’obren escenaris nous a models de compensació millor dissenyats, que s’alineïn al màxim amb la sostenibilitat de l’organització, que ofereixin una major component variable, això com extrasalarial i, per tant, aconsegueixin motivar i fidelitzar a les persones”, ha assegurat el president d’ICSA Grupo, Ernesto Poveda, en la presentació de l’informe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona