Economia

CaixaBank guanya 1.381 milions el 2020, un 19%, en l’últim exercici abans de la fusió amb Bakia

El grup provisiona 1.252 milions per la pandèmia i té un 4,6% menys de despesa en persona

CaixaBank ha tancat el 2020 amb un benefici atribuït de 1.381 milions d’euros, un 19% menys que l’any passat, en un exercici marcat per la pandèmia de coronavirus, que ha obligat l’entitat a fer provisions per valor de 1.252 milions -91 l’últim trimestre- per anticipar-se a possibles impactes econòmics futurs. L’any passat, CaixaBank va guanyar 1.705 milions d’euros, una quantitat menor que al 2018 pels costos associats de l’ERO. Aquesta reducció de plantilla ha fet que al 2020 les despeses de personal s’hagin reduït un 4,6%. En l’últim exercici abans de la fusió amb Bankia que convertirà l’enitat en la més gran d’Espanya, CaixaBank ha tancat l’any amb un volum de negoci (crèdits+recursos) rècord de 659.332 MEUR, un 7,8% més que el 2019.

En concret, el crèdit brut a clients ha assolit els 243.924 milions (+7,3%), principalment perquè se n’han ofert més a empreses (+16,6%) i al sector públic (+42,3%)

En el context delicat de la pandèmia, els recursos de clients sumen 415.408 milions d’euros, un 8,1% més, impulsats pel fort creixement dels dipòsits a la vista. Els actius sota gestió són 106.643 milions, un 4,2% més, i el patrimoni gestionat en fons d’inversió, carteres i sicavs arriba als 71.315 milions, un 4% més. Els plans de pensions sumen 35.328 milions d’euros, un augment del 4,7%.

Els ingressos ’core’ del grup s’han mantingut estables, amb una reducció del 0,1% fins als 8.310 milions d’euros, i creixent un 2,8% en l’últim trimestre respecte al tercer, sobretot per l’augment del marge en interessos, comissions i ingressos per contraactes d’assegurances.

En el conjunt de l’any, el marge d’interessos cau un 1% fins als 4.900 milions d’euros, sobretot per la baixa aportació de la renda fixa i el descens dels ingressos dels préstecs, ja que el tipus d’interès aplicat –especialment en els vinculats a l’ICO- és molt més baix. A més, també han caigut els ingressos vinculats al crèdit al consum. Tot plegat, però, s’ha compensat per l’augment de la cartera i per les mesures compensatòries del BCE.

En concret, els ingressos per comissions són de 2.576 MEUR (-0,9%), i de 671 en l’últim trimestre (-3,3%), unes caigudes vinculades a la baixa activitat econòmica. Els ingressos per assegurances de vida risc arriben als 598 milions, un 7,5% més que el 2019. CaixaBank ha destinat, també 243 milions al Fons de Garantia de Dipòsits i ha rebut 135 milions de SegurCaixa Adeslas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona