Economia

La Cambra constata que l’ocupació es manté estable, però que s’alenteix la reducció de treballadors en ERTO al gener

El nombre de persones incloses en un expedient superava els 155.000, lluny del mínim de l’octubre

La Cambra de Comerç de Barcelona ha publicat aquest dijous el baròmetre de febrer en què constata que l’ocupació a Catalunya es va mantenir estable al gener i que la reducció del nombre de treballadors en ERTO s’està alentint.

Concretament, l’ocupació efectiva es va mantenir en els 2,5 milions de persones, però en termes interanuals va retrocedir un 7,8% el primer mes de l’any davant el -8,5% del desembre. El mes de gener va tancar amb 156.798 treballadors en ERTO, una xifra lleugerament inferior al mes anterior, tot i que encara es troba lluny del mínim d’octubre previ a les restriccions aprovades per la Generalitat de Catalunya per la segona onada.

Quant al volum d’empreses, continua minvant des del juliol situant-se en poc més de 236.000 al gener, és a dir, un 7,6% menys en termes anuals. Tant l’evolució mensual com la tendència anual mostren una pèrdua significativa d’empreses que, segons la Cambra, farà “difícil” la recuperació a curt termini a Catalunya i a l’Estat.

En l’àmbit de la indústria i l’exportació, es va reduir el ritme de la caiguda al desembre (-1,6%) i al conjunt de l’any el descens es va situar en el 10,1%. Per sectors, la producció de béns intermedis va créixer un 6,6% al desembre mentre que la de béns d’equipament i de consum no durador van registrar el descens més gran (-7,9%).

En l’àmbit del turisme, l’Aeroport de Barcelona va continuar amb descens al voltant del 90% en el nombre de viatgers, però en el turisme més local es va detectar una “suau recuperació” al desembre amb motiu de les festes de Nadal i al relaxament de les restriccions aquelles setmanes. També es va notar una certa recuperació, a principis d’any i coincidint amb el retorn de les vacances, de la mobilitat per anar a la feina, però no a les zones comercials i d’oci per les restriccions posteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA