Economia

El mercat d’oficines es va recuperar lleugerament al darrer trimestre de l’any

Segons la consultora CBRE, durant tot l’any va caure un 60% la contractació respecte de l’any anterior

El mercat d’oficines va recuperar una mica de pistonada durant el darrer trimestre de l’any, amb una superfície contractada de 49.000 m2, la xifra trimestral més alta de l’any. Tanmateix, en l’acumulat anual, es van assolir els 160.000 m2, una xifra un 60% inferior respecte del 2019 i al voltant d’un 50% per sota de la mitjana dels darrers cinc anys, segons dades de CBRE, companyia de consultoria i serveix immobiliaris.

Segons Lindy Garber, directora d’Advisory & Leasing de CBRE Barcelona, “si bé la xifra de superfície contractada del darrer trimestre del 2020 segueix sent moderada, hom detecta ja una millora respecte de trimestres anteriors.” Afegeix que “moltes empreses de demanda registrada durant els mesos de confinament es veu inevitablement reflectida en un quart trimestre de l’any.”

Pel que fa als submercats, lideren la contractació els de 22@ i Front Marítim, amb 334.000 m2 que s’incorporaran al mercat durant els pròxims tres anys, amb 120.700 m2 que es lliuraran enguany. CBRE destaca l’elevada activitat de Barcelona Tech City que, amb el tancament de tres operacions acapara el 37% de l’espai contractat durant el darrer trimestre, el que cal interpretar que hi ha una clar aposta per Barcelona com a hub tecnològic i pol d’atracció de talent.

La taxa de desocupació general el 2020 s’ha situat en un 7,8%, el que suposa un increment de l’1,1% en comparació amb el 2019. L’increment d’espai vacant es deu principalment a la tornada al mercat d’espais de segona mà, als quals s’han sumat, a més a més, 16.000 m2 de nou estoc. En qualsevol cas, la taxa d’ocupació per a edificis de Grau A segueix en nivells històrics, amb un 0,9%.

La inversió en oficines al mercat de Barcelona puja als 473 milions d’euros, el que suposa una davallada de gairebé un 69% (1.500 milions d’euros) en comparació amb l’any anterior i un 47% per sota dels 880 milions d’euros de mitjana dels darrers cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA