Economia

Mas La Coromina de Joanetes, amb certificat per fer llet ecològica

La produeix exclusivament per a Ato, de la qual és sòcia, i preveu arribar a 1,5 milions de litres a l’any

Ja es troba a quasi totes les grans i mitjanes superfícies comercials en les varietats sencera i semidesnatada

Ato ha entrat al mercat de la llet ecològica amb una previsió d’1,5 milions de litres anuals i tots els està produint el Mas la Coromina de Joanetes (la Vall d’en Bas), una de les set explotacions catalanes propietàries de la marca. A part de ser llet certificada pel Consell de la Producció Agrària Ecològica, que és el que gestiona el certificat oficial de la Unió Europea, té el segell que garanteix el benestar animal. Mas la Coromina és la primera granja de producció de llet a Catalunya que té aquests dos certificats. El certificat Eco el va obtenir l’1 de novembre del 2020 i els primers brics han arribat fa pocs dies a les lleixes de quasi totes les grans i mitjanes superfícies comercials de Catalunya en format de llet sencera i semidesnatada.

El responsable de l’explotació garrotxina, Albert Puigdemont, juntament amb la seva dona, Isabel Castanyer, explica que han hagut d’adaptar tot el cicle productiu per convertir-se en una granja cent per cent ecològica, amb el bestiar que té llibertat total per pasturar, que rep una alimentació cent per cent ecològica, sense pesticides de síntesi química, i han hagut d’adaptar també el maneig sanitari, per exemple, sense hormones, amb l’ús d’antibiòtics només quan és estrictament indispensable, però doblant els períodes de supressió del medicament. “Hem fet la transició ecològica durant els últims dos anys”, remarca Puigdemont. De fet, és la segona transició que fan, ja que el 2016 van apostar per diversificar l’activitat reconvertint espais de la granja per rebre visites i fer un pas més cap a la pedagogia sobre la producció de qualitat i de proximitat i cap a la transparència i la traçabilitat.

Ato ha hagut d’habilitar també una nova línia de producció a la central que tenen a Vidreres expressa per a la llet ecològica. Igual que tota la producció de la marca, el fet que els set socis controlin tot el procés assegura la traçabilitat del producte. El preu mitjà al mercat de la llet ecològica és d’1,30 euros el litre. Albert Puigdemont remarca que no és un preu desorbitat tenint en compte els costos de producció –que s’han doblat– i la qualitat del producte. De fet, Isabel Castanyer ha recordat que els consumidors demanen cada vegada més productes ecològics i de proximitat, una tendència que, a més, s’ha reforçat en l’actual context de pandèmia. Hi poden contribuir altres factors com ara que la gent té més poder adquisitiu perquè la mobilitat s’ha reduït dràsticament. Ara, al Mas la Coromina ja pensen en altres làctics ecològics. Tenen clar el futur del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA