Economia

La Costa Brava Centre, sense hotels per Setmana Santa

Els establiments es plantegen majoritàriament no obrir i apostar clarament per la temporada alta

Les noves mesures anunciades pel Procicat podrien ajudar, però cal esperar les reserves

Els hotelers de la Costa Brava Centre es plantegen majoritàriament no obrir per Setmana Santa i optar directament per apostar clarament per la temporada estiuenca. Amb tot, l’anunci del Procicat d’aixecar el confinament comarcal només per a les bombolles de convivència podria fer que alguns establiments es plantegessin obrir, si bé aquest punt està totalment lligat amb les possibles reserves que es puguin fer al llarg dels dies vinents.

La gerent del Grup Costa Brava Hotels, Judit Lloberol, explica que, dels més de 150 establiments associats al grup, només es mostraven partidaris d’obrir entre un 15% i un 20%. Això, i segons Lloberol, fins a l’anunci del relaxament de les mesures de confinament.

Ara l’escenari podria fins i tot canviar: “Encara és aviat perquè no tenim dades. Potser alguns s’animen a obrir, però tot està condicionat a les reserves que els establiments tinguin.” Aquest escenari, però, no és del tot nou. Abans de la pandèmia, a la Costa Brava Centre alguns establiments no s’obrien fins als mesos de maig i juny, en funció de les característiques i les necessitats de cadascun. Segons la gerent del Grup Costa Brava Hotels, les limitacions de mobilitat declarades encara portaven més hotels a tancar en aquestes dades.

Un nou escenari

Judit Lloberol explica que la mobilitat fora de la comarca, que permet viatjar per tot Catalunya en cas de bombolles de convivència, és encara una incògnita. La majoria dels hotelers, doncs, estan posant el punt de mira en la campanya d’estiu. En aquest escenari cal tenir en compte que el passaport de vacunació i la reactivació del mercat turístic britànic reforcen l’optimisme pel que fa a la temporada alta.

LA FRASE

Potser alguns s’animen a obrir amb les noves mesures, però tot condicionat a les reserves
Judit Lloberol
Gerent del Grup Costa Brava Hotels

Sense vaixells de creuer a Palamós

L’Ajuntament de Palamós fa una lectura pessimista de la recuperació de les escales dels vaixells de creuer, tal com va passar l’any passar, arran de l’esclat de la pandèmia per la Covid-19. Tot i això, s’ha de tenir en compte que, a finals de l’any passat, el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, va anunciar que les navilieres havien contractat 49 escales de creuer al port palamosí per al 2021, i 7 al de Roses. En el cas de Palamós n’hi havia 7 de programades al març, 7 a l’abril i 7 al maig,

El regidor de Promoció Econòmica, Emili Colls, en declaracions al programa de Ràdio Palamós Preguntes va dir que, malgrat que l’evolució de la pandèmia arribi a ser molt favorable a mesura que avancin les vacunacions, les navilieres no en faran prou per sostenir un trànsit de passatgers rendible. Malgrat tot, Colls assegura que continuen treballant per promocionar el port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona