Economia

Pimec demana solucionar “els problemes” dels fons de solvència “per no endarrerir més l’arribada d’ajudes”

La patronal detecta infradotació, la no inclusió de la tramitació urgent i un greuge del fons de recapitalització

La patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec) ha demanat aquest dilluns solucionar “els problemes” que plantegen els fons de solvència per ajudar a pimes i autònoms afectats per la pandèmia.

Segons Pimec, els fons –que formen part d’un paquet de mesures de suport a les empreses aprovades en el Consell de Ministres de divendres passat– “presenten problemes importants que endarrereixen una vegada més l’arribada del suport que les empreses necessiten en aquests moments difícils”.

La patronal es queixa que aquests fons “no inclouen mesures normatives que permetin l’inici urgent de la seva tramitació; tenen un problema d’infradotació i suposen un greuge comparatiu dels fons de recapitalització”.

En relació amb l’anunci de les mesures sense cap mesura normativa, Pimec denuncia que, com ja ha passat en altres mesures, les ajudes “es remeten a una prevista regulació o altres ordres ministerials”, un problema si es té en compte que bona part dels fons estaran transferits a les Comunitats Autònomes.

El total dels ajuts aprovats sobre Reial Decret-Llei pel govern espanyol per totes les CCAA, excepte les insulars, són 5000 milions d’euros (dels quals 1000 serien per Catalunya), un import inferior al 0,5% del PIB.

PIMEC considera que aquests diners són “insuficients per afrontar l’impacte de la crisi sanitària” i creu que en la distribució dels recursos s’hauria d’haver tingut més en compte el pes del teixit productiu i turístic a Catalunya, així com el lleure educatiu i sociocultural, activitats igualment afectades per la pandèmia i excloses dels fons.

Igualment la patronal considera que el sistema previst per als ajuts directes destinats a reduir l’endeutament com a mesura de reestructuració del deute financer, fa difícil que les empreses el gaudeixin. En canvi Pimec considera que un sistema de quitança directa que tingués en compte l’impacte de la crisi sobre l’activitat de les empreses i es fes efectiu al llarg del període de retorn del capital hagués estat “un suport molt més efectiu”.

Finalment, Pimec lamenta que l’import de 1.000 milions d’euros per a Catalunya, comparat amb els 10.000 milions que es van reservar a les grans companyies del fons del SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials), representen un “greuge comparatiu en els fons de recapitalització” per un sector empresarial que genera la major part de l’ocupació. Per aquest motiu, la patronal demana una ampliació dels fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat
L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida