Economia

Evarm

Camions amb pila d’hidrogen

Evarm vol instal·lar una planta de camions elèctrics

El projecte crearia més de mil llocs de treball, sumant-hi els indirectes

Evarm, amb seu a Sant Boi de Llobregat, acaba de presentar un prototip de cotxe impulsat per hidrogen que ha desenvolupat amb tecnologia pròpia. Fa tres anys que l’empresa treballa amb el principal institut de recerca de Corea, l’Institut Coreà de Ciència i Tecnologia, per investigar alternatives a l’ús de combustibles fòssils en el sector de l’automoció i junts han ideat una estació que transforma gas natural en hidrogen, de manera que es poden reduir del 60% les emissions de CO2. La companyia vol aspirar ara als fons europeus Next Generation per poder instal·lar a Catalunya una fàbrica de camions elèctrics propis amb pila d’hidrogen. El pressupost del projecte són 25 milions d’euros i crearia, entre directes i indirectes, més de 1.000 llocs de treball.

Com explica Xavier Ribas, director d’Evarm, l’empresa fa temps que va decidir centrar-se en els vehicles més pesants i contaminants, com les flotes de serveis públics o de mercaderies, i va concloure que l’hidrogen era la millor solució per a aconseguir l’objectiu de zero emissions contaminants. “A Califòrnia hi ha moltes estacions que ja produeixen energia amb plaques fotovoltaiques i les estacions d’hidrogen són una forma d’emmagatzemar-la, hi ha una cinquantena d’estacions públiques i la previsió és doblar aviat la xifra.” A l’hora de triar socis, Evarm va decantar-se per Corea del Sud, explica Ribas, perquè és “una societat molt preocupada pel medi ambient i molt avançada tecnològicament”.

Amb la vista posada en els fons europeus, la Generalitat ha definit com a projecte estratègic l’anomenat Hidrogen Valley. Per a Evarm, que fa anys que treballa amb aquesta energia verda i no pot disposar de proveïdors locals perquè aquí no hi ha indústria, accedir als fons europeus i tirar endavant els projectes relacionats amb aquest camp “és clau perquè ara és el moment d’invertir, abans que altres països avancin abans que nosaltres”. També adverteix del risc de deslocalització de la seva planta i els seus projectes, perquè Evarm anirà a fer-los realitat a la comunitat que realment hi aposti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries