Economia

El baixador de busos a Pedret, quan no hi hagi restriccions

L’Ajuntament de Girona volia activar-lo ara, vist el volum de visitants de les últimes setmanes, però el retorn al confinament comarcal dictat pel Procicat ha tornat a deixar-lo en espera

L’Ajuntament de Girona té previst crear el nou baixador de busos turístics a Pedret “tan bon punt les limitacions i les restriccions quedin obertes per un cert temps”, explica la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana. La regidora, de fet, assenyala que abans de Setmana Santa, veient el volum de visitants que hi començava a haver i tenint en compte que “tot el sector turístic ho està esperant”, s’havia decidit reactivar el projecte tornant de vacances, però que la decisió del Procicat de decretar de nou el confinament comarcal a partir d’avui ha tornat a frenar-ho. “Estem pendents de les mesures del Procicat. Com més aviat puguem fer-ho, abans ho farem”, afirma Plana, que subratlla que ho tenen “tot molt a punt i només caldrà tornar a parlar amb els agents implicats”.

El govern de Girona va anunciar a principis de març del l’any passat –un parell de setmanes abans de l’esclat de la pandèmia– l’habilitació de tres places com a punt de càrrega i descàrrega de viatgers per als busos turístics a l’inici de la ronda de Pedret just a tocar del pont cap a la Copa (en una zona on ara hi ha aparcaments en bateria). La intenció era que es posés en funcionament per Setmana Santa. La Covid-19, però, va fer aturar-ho tot.

Fontajau, la polèmica

El baixador de Pedret ha de ser el tercer punt de càrrega i descàrrega de viatgers per als busos turístics i se sumarà al de l’estació de busos i al de Fontajau, que és l’únic en què es pot, a més, aparcar l’autocar. L’Ajuntament de Girona va suprimir l’1 de març del 2019 l’aparcament per a busos de Canalejas i va habilitar com a únics punts Fontajau i l’estació de busos, cosa que va provocar fortes crítiques per l’allunyament del centre. Un any després es va admetre que faltava un punt de descàrrega al nord i es va anunciar el baixador de Pedret, amb un accés molt més proper al Barri Vell.

Temps de Flors, el mes que ve

Un dels principals esdeveniments turístics de la ciutat, Temps de Flors, està previst que se celebri adaptat a la pandèmia –només en espais exteriors i ampliant el radi d’exposició fins a 13 barris– del 8 al 16 de maig. Començarà, doncs, encara amb l’estat d’alarma vigent (està previst que acabi el dia 9). Plana espera que per llavors la situació pandèmica hagi millorat i hi hagi menys restriccions: “Si pogués estar oberta Catalunya seria fantàstic.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA