Economia

Els treballadors de l’Estat podran fer tres dies de teletreball

La norma afecta més de 230.000 treballadors de ministeris i agències estatals

S’acorda amb els sindicats

Els funcionaris i treballadors públics de l’Estat podran acollir-se al teletreball de forma voluntària i treballar des de casa tres dies a la setmana, segons l’acord que ahir van signar els sindicats de la funció pública amb el govern espanyol. L’acord el van signar ahir a Madrid el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, i els representants dels sindicats CSIF, UGT, CCOO i CIG, després de ser ratificat per la mesa de negociació de l’Administració General de l’Estat.

En el text es preveu la possibilitat de treballar només dos dies de manera presencial “als llocs de feina susceptibles de ser desenvolupats en la modalitat” de teletreball; i inclou el compromís del govern espanyol de proporcionar “un equip informàtic amb targeta de dades i aplicacions, eines ofimàtiques i de ciberseguretat necessàries per a la seva activitat i formació”.

El teletreball serà “voluntari i reversible”, i també supeditat al fet que “es garanteixi la prestació dels serveis”. Afectarà vora 230.395 treballadors de ministeris, organismes autònoms i agències estatals, segons els càlculs dels sindicats. Cada ministeri o organisme públic determinarà, prèviament, quines tasques es poden fer per teletreball, i els funcionaris de l’Estat s’hi podran acollir. La jornada de teletreball serà igual a la presencial i l’administració podrà disposar d’eines de control, fitxatge i seguiment de gestió. A més, es podrà articular la modalitat de teletreball amb una prestació de caràcter presencial d’almenys un 10% mensual dirigida a atendre circumstàncies organitzatives especials com ara afavorir la presència de l’administració de l’Estat en zones de difícil accés o amb poca població.

El ministre Miquel Iceta va recordar que els objectius de l’acord signat amb els sindicats són “fomentar la presència de l’administració de l’Estat al territori, especialment en zones de descens demogràfic, modernitzar l’organització del treball mitjançant la consecució d’objectius i l’avaluació del rendiment, contribuir a la sostenibilitat mediambiental, generalitzar l’ús de les noves tecnologies i reconèixer el teletreball com una modalitat més.”

LA XIFRA

230.395
treballadors
de l’administració pública espanyola es podran beneficiar de la mesura i treballar des de casa.

LA FRASE

Espanya impulsa la seva capacitat d’implantació del teletreball en l’administració
Miquel Iceta
Ministre de Política Territorial i Funció Pública


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona