Economia

Pimec exigeix ampliar les ajudes directes a sectors exclosos i a empreses afectades indirectament per les restriccions

La patronal presenta als grups parlamentaris esmenes al Decret llei de suport a la solvència de les empreses

Pimec ha presentat als grups parlamentaris esmenes per millorar el Reial Decret Llei 5/2021 de suport a la solvència de les empreses, en tràmit parlamentari.

La patronal ha reclamat una tramitació en el Congrés dels Diputats per la via de màxima urgència i ampliar l’abast als sectors exclosos en la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE) i a empreses afectades indirectament per les restriccions. Com a exemple, la confederació s’ha referit a l’oci educatiu, els fabricants de cafeteres o els comerços essencials situats en zones altament turístiques, entre altres.

Pimec ha defensat ampliar els CNAE i incloure les activitats proveïdores, així com que les ajudes no depenguin exclusivament de la caiguda de la facturació.

Per altra banda, la patronal ha advertit que la dotació de 3.000 milions d’euros per a la reestructuració del deute financer de la Covid-19 “limita seriosament” l’eficàcia d’aquest instrument, ja que preveu que només un 5% del deute provocat per la pandèmia es pugui acollir potencialment a la conversió de préstecs en subvencions a fons perdut.

Per això, Pimec ha sol·licitat a la Comissió Europea una acció coordinada que permeti la quitació parcial i la reestructuració dels deutes derivats del coronavirus de pimes, tal com es va fer en l’anterior crisi amb els deutes immobiliaris de moltes entitats financeres. La patronal ha demanat també al govern espanyol impulsar una proposta d’aquest tipus al Consell Europeu i ha defensat que l’ampliació de terminis i mancances sigui simultània a la demanda de reestructuració del deute, entre altres qüestions.

La confederació també ha qualificat “d’insuficients” els 1.000 milions d’euros del fons de recapitalització i ha reclamat més disposició de l’executiu estatal per ampliar aquest mecanisme. A més, l’entitat ha considerat “imprescindible” explorar fórmules público – privades per situar la grandària dels fons de recapitalització de les petites i mitjanes empreses a un nivell pròxim al de les grans empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona