Economia

cALONGE I sT. aNTONI

Ponència per lligar turisme i gastronomia

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona ha impulsat una ponència amb Quim Casellas, xef del restaurant Casamar, de Llafranc, que té una estrella Michelin, i l’arquitecta Anna Sabrià. El diàleg es va centrar en com la gastronomia i l’arquitectura capten turisme.La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme ha introduït per primer cop el món de l’arquitectura entre les seves activitats i va escollir Casellas i Sabrià per iniciar, d’aquesta manera, un cicle sobre arquitectura i gastronomia que tindrà continuïtat en els propers mesos.El xef i l’arquitecta es coneixen per ser de Palafrugell i, laboralment, els uneix aquestes obres de reformes i ampliació. Ambdós coincideixen que “l’arquitectura i la gastronomia, quan es fusionen, són un valor a l’alça per la captació del turisme. A les xarxes socials el que més hi apareix és paisatge, gastronomia i arquitectura. Actualitzar els locals suposa una revalorització, té un retorn perquè inverteixes en el client i ell ho sent com una deferència, se sent partícip i recompensat”. Casellas i Sabrià també afirmen que “en un restaurant no es valora només el menjar, també el lloc, l’atmosfera, la llum”.Els dos van coincidir en “l’experiència gratificant de treballar junts” quan fa cinc anys l’arquitecta palafrugellenca va dissenyar les reformes de la nova cuina del Casamar, amb una estrella Michelin i des d’aquesta setmana també amb un sol de la Guia Repsol. “Jo vaig dibuixar un esbós del que era el meu somni, però perquè hi cabés tot el que volia, havíem de tocar l’estructura, falcar l’hotel”, recorda Casellas. Sabrià punta que “en Quim es va deixar assessorar, no va ser inamovible, hi havia unes premisses molt clares, la zona de rentat, per exemple, la vam canviar de costat. Havíem de fer la cuina en tres mesos i mig i va ser molt emocionant, hi havia la pressió d’acabar-la en aquest termini perquè hi havia reserves”. Sabrià subratlla que “la relació va ser molt positiva, van ser uns mesos intensos. Tothom es va posar les piles, l’objectiu era fer una cuina maca i es va crear; era bàsic que tingués una funcionalitat i un ordre; que es convertís en unamàquinaperfecta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA