La Borsa
Més valors
Economia

cALONGE I sT. aNTONI

Ponència per lligar turisme i gastronomia

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona ha impulsat una ponència amb Quim Casellas, xef del restaurant Casamar, de Llafranc, que té una estrella Michelin, i l’arquitecta Anna Sabrià. El diàleg es va centrar en com la gastronomia i l’arquitectura capten turisme.La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme ha introduït per primer cop el món de l’arquitectura entre les seves activitats i va escollir Casellas i Sabrià per iniciar, d’aquesta manera, un cicle sobre arquitectura i gastronomia que tindrà continuïtat en els propers mesos.El xef i l’arquitecta es coneixen per ser de Palafrugell i, laboralment, els uneix aquestes obres de reformes i ampliació. Ambdós coincideixen que “l’arquitectura i la gastronomia, quan es fusionen, són un valor a l’alça per la captació del turisme. A les xarxes socials el que més hi apareix és paisatge, gastronomia i arquitectura. Actualitzar els locals suposa una revalorització, té un retorn perquè inverteixes en el client i ell ho sent com una deferència, se sent partícip i recompensat”. Casellas i Sabrià també afirmen que “en un restaurant no es valora només el menjar, també el lloc, l’atmosfera, la llum”.Els dos van coincidir en “l’experiència gratificant de treballar junts” quan fa cinc anys l’arquitecta palafrugellenca va dissenyar les reformes de la nova cuina del Casamar, amb una estrella Michelin i des d’aquesta setmana també amb un sol de la Guia Repsol. “Jo vaig dibuixar un esbós del que era el meu somni, però perquè hi cabés tot el que volia, havíem de tocar l’estructura, falcar l’hotel”, recorda Casellas. Sabrià punta que “en Quim es va deixar assessorar, no va ser inamovible, hi havia unes premisses molt clares, la zona de rentat, per exemple, la vam canviar de costat. Havíem de fer la cuina en tres mesos i mig i va ser molt emocionant, hi havia la pressió d’acabar-la en aquest termini perquè hi havia reserves”. Sabrià subratlla que “la relació va ser molt positiva, van ser uns mesos intensos. Tothom es va posar les piles, l’objectiu era fer una cuina maca i es va crear; era bàsic que tingués una funcionalitat i un ordre; que es convertís en unamàquinaperfecta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’exconseller Castells defineix els fons europeus com un “punt d’inflexió” cap a la integració europea política i fiscal

barcelona

Escrivá diu que “probablement aquesta setmana” el nombre de treballadors en ERTO baixarà dels 600.000

Madrid

AstraZeneca aprova apujar la prima al seu conseller delegat malgrat l’oposició de gairebé el 40% dels accionistes

Brussel·les

Denuncien que les plataformes volen crear “falses cooperatives d’autònoms” per esquivar la llei ‘rider’

barcelona

El govern espanyol aprova la llei ‘rider’ que fixa que els repartidors siguin assalariats

Madrid

L’OCDE insta a augmentar l’impost de successions per frenar les desigualtats i la “pressió” sobre les finances públiques

Brussel·les

El Consell Assessor d’Infraestructures proposa destinar sòls d’equipaments a habitatges de lloguer regulat

Barcelona

La pandèmia deixa sense negoci a 4.500 autònoms

Barcelona

StockAgile tanca una ronda de 400.000 euros

barcelona