Economia

Catalunya incrementa un 12% la producció ecològica tot i la pandèmia

La superfície que s’hi destina duplica la de fa sis anys i el nombre d’operadors s’acosta als 4.500

La vinya és el conreu amb més implicació en aquest àmbit

La pandèmia ha incrementat l’interès dels consumidors pels aliments de proximitat, però també pels de producció ecològica. D’aquesta manera, la producció local a Catalunya es va incrementar un 12% malgrat les restriccions de la pandèmia. Ho va confirmar ahir la titular del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, durant la presentació del balanç d’aquest sector, en què també es detecta un augment de la diversificació en diferents activitats i àrees.

Jordà va concretar que el nombre d’hectàrees dedicades a la producció ecològica ha pujat l’esmentat 12%, fins a un total de 256.000, que és “el doble que fa sis anys”. Ara mateix, aquesta superfície representa un 10% de la superfície total dedicada a l’Estat a la producció agroalimentària ecològica, de manera que Catalunya és el tercer territori amb més penetració d’aquestes activitats, darrere d’Andalusia i Castella-la Manxa.

Paral·lelament, també es van incrementar els operadors del sector, un 8,4% respecte a l’any anterior, fins a prop de 4.500, amb les comarques de Ponent encapçalant l’extensió del territori destinat a aquesta producció, gairebé 140.000 hectàrees, i Barcelona com a capdavantera en el nombre d’operadors, amb un creixement de l’11,4% en l’últim exercici, fins a un total de 1.824. Per conreus, la vinya és el majoritari, un 42%, i també el que presenta creixements més substancials (27,5%). Pel que fa a la ramaderia, ja hi ha més de mil explotacions, amb un 23% més de caps de bestiar.

LA XIFRA

140.000
hectàrees
de producció ecològica es concentren a la demarcació de Lleida, on s’hi destina més superfície.

LA FRASE

Treballem per escurçar circuits i abaratir costos en benefici del productor i el consumidor
Teresa Jordà
consellera d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació

Canvi d’hàbits en el consum

L’evolució del sector reflecteix, per la consellera, la “sensibilització social” i un canvi d’hàbits progressiu. En aquest sentit, Jordà va assenyalar que un 60% dels catalans consumeixen productes ecològics i un 34% de forma setmanal. Per acompanyar la tendència, el Departament ha engegat un procés de participació per crear un pla transversal que estarà a punt el 2023, coincidint amb la nova PAC, per impulsar la producció i fomentar el consum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona