Economia

CaixaBank no contempla un ERO sense acord, però avisa als sindicats que caldran “cessions mútues”

Gortázar diu que el sector passa per un moment “molt dur” i assegura que la situació seria molt pitjor sense la fusió

CaixaBank no contempla un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) sense acord amb els sindicats, però avisa que les dues parts hauran de fer “algunes cessions” per evitar una escalada de la conflictivitat laboral.

Durant la presentació de resultats corresponent al primer trimestre, el conseller delegar de l’entitat, Gonzalo Gortázar, ha volgut posar de manifest la “dificultat” que representa arribar a aquesta mena de decisions –l’ERO afecta gairebé 8.300 treballadors a tot l’Estat–, però també ha subratllat que el sector financer passa per un moment “molt dur” i que la inacció hauria estat molt pitjor. “En cas contrari, estaríem posant en perill la situació laboral dels 43.000 treballadors del grup”, ha assegurat el directiu.

Gortázar ha repetit en més d’una ocasió que la voluntat de l’empresa és “escoltar els treballadors”, tot i que també ha insistit en la necessitat de dur a terme un procés de reestructuració. “És necessari perquè la digitalització i els tipus d’interès negatius han desvirtuat el model de negoci tradicional”, ha comentat. “Ens trobem davant un canvi de paradigma complet”, ha afegit, i ha insistit que el moment que travessa el sector és “molt dur”.

Per altra banda, ha posat en relleu la necessitat que la reestructuració es dugui a terme en un únic procés. “Allargar-lo en diversos períodes no és el més adequat, ja que els canvis al sector s’estan produint a una gran velocitat i hem de donar sortida a la duplicitat que tenim”, ha comentat. En aquest sentit, Gortázar ha assegurat que l’entitat no contempla més processos de reestructuració derivats de la fusió amb Bankia.

Més enllà de l’ERO –l’entitat encara no ha facilitat dades en relació amb el seu cost econòmic–, CaixaBank també ha destacat la importància del pla de recol·locacions externes, un pla que comptarà amb el suport de LHH (grup Adecco) i McKinsey i que ha de permetre trobar noves sortides laborals als treballadors que abandonin l’entitat.

En relació amb aquesta qüestió, Gortázar ha destacat la importància que bona part dels empleats es reincorporin al mercat de treball. “Ens sembla socialment responsable ajudar a les persones a adaptar-se a la nova economia; volem que adquireixin noves capacitats i contribuir al fet que l’economia en general prosperi”, ha apuntat.

Finalment, CaixaBank creu que la reestructuració de la plantilla no hauria d’afectar el grau d’importància que tindran Barcelona i Madrid com a seus operatives del grup. L’entitat insisteix que vol retenir “els millors treballadors” i creu que la localització no hauria de ser una limitació. “No preveiem que una ciutat tingui més pes que una altra”, ha apuntat Gortázar, tot recordant que una major implantació del teletreball permetrà que tant Barcelona com Madrid tinguin uns serveis “molt potents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA