Economia

La cosmètica va augmentar les vendes tot i la pandèmia

Segons el Baròmetre del Beauty Cluster, fins a un 71% de les empreses ha mantingut o incrementat les vendes

El sector de la cosmètica s’ha mantingut ferm davant la pandèmia, i fins a un 71% de les empreses ha mantingut o incrementat el seu volum de negoci, segons el IV Baròmetre publicat pel Beauty Cluster, que aplega més de 200 empreses del sector.

Així doncs, segons aquestes dades, un 32% de les empreses ha mantingut la seva facturació, mentre que un 39% ha aconseguit incrementar-la, davant un 29% que sí que ha vist com la pandèmia els reduïa el volum de negoci. La principal activitat de les empreses que han incrementat la facturació és la fabricació per a tercers i ingredients, principis actius i essències.

Quant a la percepció de cara al 2021, el 55% té previst augmentar les vendes, un 33% creu que la mantindrà i un 7% espera una reducció. De les empreses que tenen previst pujar la seva facturació, més del 50% creuen que aquest creixement estarà per damunt del 10%.

En el capítol de la contractació, el 47% de les empreses ha mantingut la seva plantilla; un 37% ha incorporat nous treballadors i un 16% ha hagut d’acomiadar part dels seus treballadors durant el 2020. De cara a l’any en curs, el 38% de les empreses té previst incorporar més persones a les seves plantilles, mentre que un 55% mantindrà els seus llocs actuals. Només un 4% té previst acomiadar.

Quant a les principals preocupacions del sector, segons assenyala el Baròmetre, en primer lloc hi ha la desinformació del consumidor a xarxes socials, seguit per l’escassedat de matèries primeres i naturals i la prohibició de l’ús d’alguns ingredients.

El 80% de les empreses enquestades té previst llançar nous productes al mercat. Els sectors preferits per a nous llançaments són: tractaments facials (58%); cabell (34%); cosmètica corporal (28%); perfums i fragàncies (22%); protecció solar (14%); cosmètica de color (10%) i higiene corporal (10%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona