Economia

Reactivació comercial a Girona

La botiga de roba Furest, la de ciclisme Velòdrom i la de mobles i decoració Kave Home obren a la ciutat

“En aquest temps de pandèmia, hi ha hagut estalvi i ara es vol invertir”

Passejar pel centre de la ciutat de Girona aquests darrers mesos impactava. Sobretot si el passeig es feia per la Rambla, Argenteria o el carrer Ballesteries, unes zones amb molts locals comercials que la pandèmia ha obligat a tancar, perquè una part important d’aquestes botigues estaven destinades al turisme i, com que no hi havia mobilitat i, per tant, tampoc turisme, les vendes van caure en picat. Hi havia tants locals amb les persianes abaixades –per tancament o per trasllat– que la mateixa associació Girona Centre Eix Comercial havia proposat a l’Ajuntament posar-hi unes lones amb alguna imatge corporativa o missatges positius, o arribar a acords amb botigues perquè utilitzessin els aparadors perquè la zona no es veiés tan buida. Evidentment, els tancaments no es van limitar al centre de la ciutat.

Ara, catorze mesos després de l’inici de la pandèmia, la situació sembla que comença a canviar. Hi ha locals que han obert recentment i d’altres en què ja s’està treballant i que estaran en funcionament d’aquí a poques setmanes. La mateixa alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ho deia la setmana passada en un tuit: “Nous negocis. En diversos barris de la ciutat, veiem com cada vegada en tanquen menys i n’obren més. Creant ocupació i capgirant la tendència de la Covid.” Paraules que la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, va confirmar dient que “sembla que l’activitat econòmica s’està reactivant a la ciutat de Girona”. “Diversos estudis diuen que en aquest temps de pandèmia hi ha hagut estalvi i ara es vol invertir”, assegura Plana.

Tot i que aquest canvi de tendència es comença a detectar ara al carrer, els inversors ja fa mesos que estan buscant el local ideal. Segons el gerent de la consultora Urbinium, Manel Reina Moreno, la recerca d’ubicacions ja es va engegar fa sis o set mesos, en plena pandèmia. I no només es tracta de recerca i visites de locals, sinó que, segons Reina Moreno, en el darrer quadrimestre de l’any passat Urbinium va signar el lloguer de 45 locals (el 90%, a Girona ciutat), 25 dels quals ja van obrir l’any passat i els altres 20 han aixecat la persiana durant els primers quatre mesos d’aquest any. Però és que de gener a abril d’aquest 2021 la consultora Urbinium ha signat el lloguer de 23 locals més, “que estan generant 7 milions d’euros d’inversió i 160 llocs de treball nous”.

Entre aquests nous locals que s’obriran, hi ha el que fins fa uns mesos estava ocupat per Massimo Dutti, a la rambla Llibertat. Ara, en aquests baixos, s’hi instal·larà la marca de roba d’home Furest. Es tracta d’una empresa familiar de Barcelona fundada l’any 1898 i que actualment disposa de vuit punts de venda a Barcelona ciutat, entre els quals hi ha el passeig de Gràcia i la Diagonal.

Al carrer Argenteria, on hi havia hagut Purificación García, ara hi obrirà la botiga barcelonina de ciclisme Velòdrom.

Però no tot s’instal·la en aquesta zona, perquè la botiga de mobles i decoració Kave Home, del grup Julià de Sils, ocuparà els baixos de l’antiga clínica Muñoz, on hi havia hagut el Cortefiel de Jaume I, que va tancar molt abans de la pandèmia.

A la plaça Independència, entre el König i el Royal, ha obert fa un parell de setmanes Fockviu, “un restaurant molt informal, a l’estil americà”, on es poden menjar “hamburgueses de qualitat, o un entrepà de steak tartar o de gambes, amb bona música, bones cerveses i a un preu supercorrecte”. Fockviu pertany al mateix grup (el Gastronòmic Grup) que el restaurant SiNoFos, les xarcuteries El Tall i el nou restaurant que es preveu obrir entre agost i setembre d’enguany davant la nova Clínica Girona, que es diu Graner, “perquè tot ve d’on comença tot”. “La idea és crear un restaurant superecològic, de proximitat, on puguis menjar carbohidrats, proteïnes i vitamines a bon preu, però també hi haurà un espai per consumir “molt bona carn”, diu Xavi Manresa, gerent del grup.

A la pujada del Pont de Pedra, el local on hi havia hagut el restaurant Tony’s també està llogat per donar cabuda a un altre restaurant que té previst obrir al setembre i del qual encara no ha transcendit el nom.

El que sí que es va fer públic fa un mes i mig és el restaurant que volen obrir els germans Roca, d’El Celler de Can Roca. Es dirà Normal i ocuparà el local on hi havia el restaurant Llevataps, a la plaça de l’Oli. S’hi servirà una cuina “de mercat i espontània”.

I ja sortint d’aquesta zona, al barri de Sant Narcís, dissabte a la tarda ja va tancar el supermercat Caprabo que hi ha just davant de la botiga d’esports Wala. En aquest local, hi obrirà una botiga de Casa Ametller.

Altres botigues que obriran properament són PdePa Bakery, a la plaça Pompeu Fabra; un Condis i un Ideant Veterinària, al carrer Sant Francesc, i una botiga d’alimentació i menjar per emportar-se, El Barri, al carrer Pedret, entre moltes altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona