Economia

Els acomiadaments per ERO a l’abril cauen per sota el miler per primer cop des de l’octubre a Catalunya

Al mateix mes s’ha aplicat reducció de jornada a 606 treballadors i a 2.512 més se’ls ha suspès el contracte

Des de principi d’any 6.238 persones han perdut la feina per un expedient de regulació

La xifra d’afectats per un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a Catalunya va caure fins a les 506 persones enfront als 1.232 comptabilitats al març, segons l’estadística de regulació d’ocupació que publica l’Observatori del Treball i Model Productiu.

Aquesta xifra suposa baixar per sota el miler de treballadors afectats, una circumstància que no es produïa des de l’octubre de l’any passat, quan se’n van registrar 554. A partir d’aleshores la xifra no ha deixat d’augmentar fins assolir un rècord de 3.436 des que va començar la crisi per la pandèmia. Comparat amb el mateix mes de l’any passat, el nombre d’afectats va ser de 348. Pel que fa en l’acumulat de l’any 2021, ja han perdut la feina 6.238 persones.

A banda dels 506 acomiadats el passat mes d’abril, també hi ha 606 treballadors més amb una reducció de jornada i 2.512 més als quals se’ls ha suspès el contracte.

D’altra banda, des que va començar la pandèmia, al març de l’any passat, ja han perdut la feina quasi 14.000 treballadors, segons l’Observatori del Treball i Model Productiu.

Durant els primers mesos de confinament domiciliari, els ERO registrats al departament de Treball van augmentar progressivament, tot i que no de manera exponencial, amb 128 extincions al març; 340 a l’abril i 440 al maig. Va ser a partir del juny, quan va finalitzar el primer estat d’alarma, que els procediments d’acomiadament col·lectiu es van disparar, amb 1.342 extincions en un mes.

Els indicadors van baixar per l’impuls de la represa d’activitat a l’estiu. Durant el juliol es van registrar 780 acomiadaments però van tornar a repuntar a l’agost, quan en van ser 1.240. Al setembre i octubre es va notar la tímida recuperació i els treballadors que van perdre la feina a través d’un ERO es van quedar en 191 i en 554, respectivament. A partir de novembre, amb l’inici de les noves restriccions, la dada es fa enfilar a 1.692 i no havia baixat dels 1.000 des de llavors, amb els 1.006 acomiadaments del desembre de 2020, els 1.064 del gener, els 3.436 del febrer i els 1.232 del març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona