Economia

La CEOE rebutja l’última proposta del govern espanyol sobre la pròrroga dels ERTO

La negociació entre el Ministeri de Seguretat Social i els agents socials segueix encallada per les exoneracions

Montero “no contempla la possibilitat que no hi hagi acord”

CCOO reclama seguir negociant

La CEOE ha rebutjat l’última proposta del govern espanyol sobre la pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO). Fonts de la patronal han informat aquest dimarts de la decisió de no acceptar el plantejament del Ministeri de Seguretat Social, “ja que segueix centrant les ajudes en l’activació en lloc d’en els treballadors que encara no es poden incorporar a l’activitat”. Les mateixes fonts afirmen que seguiran treballant en l’acord. Previsiblement, la pròrroga dels ERTO fins al 30 de setembre s’haurà d’aprovar en un Consell de Ministres extraordinari a finals d’aquesta setmana, ja que l’actual finalitza dilluns vinent, 31 de maig.

Així doncs, el govern espanyol no ha aconseguit tancar un acord amb els agents socials després de les intenses negociacions de les últimes hores. Les posicions segueixen encallades en relació amb les exoneracions de les quotes de la Seguretat Social. El Ministeri de Seguretat Social vol rebaixar les exoneracions per a les empreses que mantinguin treballadors en ERTO i bonificar més la reactivació dels treballadors que es reincorporen als seus llocs de treball.

És un plantejament que els agents socials rebutgen. Les executives de la UGT i CCOO també es reuneixen aquest dimarts.

Per la seva banda, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat que “no contempla la possibilitat que no hi hagi acord” amb els agents socials per prorrogar els ERTO fins al 30 de setembre. “Hi haurà acord, això és el que vaticino”, ha dit aquest dimarts en roda de premsa després del Consell de Ministres. “El que toca és posar l’accent en els incentius que permetin que les persones que estan en ERTO es puguin reincorporar als llocs de treball”, ha defensat la portaveu del govern espanyol. Montero ha explicat que aquesta és “la clau” en la qual el govern espanyol està “insistint”. “És moment de posar més l’accent en la reactivació econòmica”, ha dit.

“No tinc cap dubte que al llarg de les pròximes hores serà possible donar llum a un acord en el marc del diàleg social”, ha opinat Montero, que ha subratllat que s’ha aconseguit tancar acords amb els agents socials en moments “més durs”.

En canvi, l’executiva de CCOO ha instat a seguir negociant en els dies que queden fins al dilluns 31 de maig, quan acaba l’actual pròrroga. El secretari general del sindicat, Unai Sordo, ha defensat que les exoneracions “no poden ser el tema que faci que no hi hagi acord”.

El líder de CCOO ha considerat que “no és raonable” que a les portes de l’estiu, quan hi haurà una reactivació econòmica en sectors com l’hostaleria, es plantegin nivells d’exoneració “tan elevats” com els que proposa el Ministeri de Seguretat Social per reincorporar treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona