Economia

Els economistes, a favor de reformar impostos

Un 55% suprimirien l’impost de patrimoni i un 70% modificarien el de societats

Els economistes modificarien de bon grat alguns impostos importants, entre els quals hi ha el de patrimoni, del qual demanen, en gran mesura, la supressió. Segons l’Enquesta de Situació Econòmica de Primavera 2021 del Col·legi d’Economistes de Catalunya, un 76,7% dels economistes catalans es mostren favorables a modificar l’impost sobre el patrimoni, entre els quals un 55,6% aposten per suprimir-lo. A banda d’això, un 69,7% es mostren partidaris de la modificació de l’impost de societats i entre aquests un 68,3% creuen que les societats no residents amb negocis en territori espanyol haurien de tributar per un impost de societats mínim i un 62,0% estan d’acord amb la conveniència de l’establiment d’un tipus mitjà mínim.

Un 82,8% dels enquestats defensen la modificació de l’impost de successions i el canvi que genera més consens (assenyalat per un 71,9% dels enquestats) és que caldria que fos bonificat per a descendents.

D’altra banda, la immensa majoria (70,2%) es mostren a favor de suprimir la diferència de tributació entre autonomies.

L’enquesta també ha consultat per l’evolució de l’economia. Així doncs, l’índex de confiança dels economistes es recupera de manera significativa en relació amb fa un any, passant del 3,62 al 4,20 per a l’economia catalana i del 3,33 al 4,22 per a l’economia espanyola. La previsió és que l’índex continuï recuperant-se i se situï en el 4,79 a finals del 2021 per a l’economia catalana i en el 4,76 per a l’economia espanyola.

Els economistes situen com a principals problemes de l’economia catalana l’impacte de la Covid-19 (un 70,4% marquen aquesta resposta), la situació política (un 53,6%) i l’atur (43,8%), unes preocupacions que també coincidien en enquestes anteriors. Respecte als fons Next Generation, consideren que haurien d’invertir-se prioritàriament en el desenvolupament del sistema de ciència i innovació (55,2%), la nova política industrial Espanya 2030 i en l’estratègia per a una economia circular (49,6%) i el desplegament i la integració d’energies renovables (39%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona