Economia

Noel tanca el 2020 amb unes vendes de 365 milions

La xifra representa un 21% més de facturació respecte al 2019

Malgrat la crisi per la Covid, el grup de Sant Joan les Fonts ha experimentat l’increment més important dels últims deu anys

El grup d’alimentació Noel, de Sant Joan les Fonts, ha tancat el 2020 amb una facturació de 365 milions d’euros. La xifra representa un creixement d’un 21% respecte del 2019, la qual cosa suposa el major increment dels últims deu anys. L’empresa també ha registrat un augment en termes de volum de producció, arribant fins a les 81.260 tones, un 15% més que en l’exercici anterior. Les dades corresponen principalment a les divisions de xarcuteria i carn fresca, les principals fonts de negoci del grup. També destaca el creixement de la plantilla, que es va tancar amb més de 1.800 empleats, que representa la incorporació de 229 persones a l’estructura de Noel.

La companyia, que actualment disposa de 16 plantes de productives majoritàriament situades a la Garrotxa, però també a Barcelona, Osca i Terol, ha continuat la seva aposta inversora dels últims anys i ha destinat 20 milions d’euros a potenciar el seu pla d’expansió i creixement. La inversió s’ha dedicat principalment a iniciar la construcció de Noel Olot, de 15.000 m² per potenciar la seva divisió de productes carnis frescos, que previsiblement s’inaugurarà la tardor que ve; a l’expansió de la línia de productes vegetals; a l’increment de la capacitat de la planta de llescat; a la robotització dels magatzems d’expedicions, o a l’actualització del sistema informàtic, entre d’altres. A més, han destinat més de dos milions d’euros a mesures de prevenció i seguretat.

El grup també ha consolidat el seu objectiu de tenir presència al llarg de tota la cadena de subministrament posant en marxa cinc granges pròpies de mares reproductores, que suposaran la producció anual d’uns 500.000 porcs Les granges, situades a Girona, Barcelona, Saragossa i Terol, permeten a Noel controlar en “origen” aspectes fonamentals per garantir la integritat del procés, com ara el benestar animal, la genètica o l’alimentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona