Economia

Es vacunarà els temporers abans de la recollida de la fruita

El govern habilitarà dos espais a la demarcació per poder aïllar i atendre treballadors afectats per la Covid

Es preveu que entre 2.500 i 3.000 persones treballaran en la recollida de la poma

El govern vacunarà els temporers que vinguin a recollir fruita a les comarques de Girona. Així ho estableix el protocol que s’ha presentat als diferents alcaldes i alcaldesses de l’Alt i el Baix Empordà. Un protocol que també preveu un reforç en la coordinació i la formació als temporers per evitar els contagis. A més, s’han disposat dos espais concrets per poder aïllar treballadors que s’hagin pogut contagiar amb el virus o que siguin contactes estrets. En concret, són la residència de gent gran Puig d’en Roca de Girona, on s’estaran aquells que siguin asimptomàtics o amb patologia lleu, i una casa de colònies de Cabanes, on aniran els contactes estrets.

El protocol preveu també dues possibles vies per a la vacunació, que es farà amb la monodosi de Janssen. Una, a través dels censos proporcionats per les empreses als equips d’atenció primària, i l’altra per iniciativa del treballador un cop estigui oberta la campanya de vacunació a tota la població, adreçant-se al CAP que correspongui per demanar cita o bé sol·licitant cita a través de la pàgina web als punts de vacunació.

En cas que s’incorporin nous treballadors durant la campanya, des de les empreses caldrà gestionar la vacunació i no es descarta dur a terme alguna actuació específica de vacunació si es considerés necessari al llarg de la campanya.

Es preveu que treballaran en la recollida de la poma entre 2.500 i 3.000 persones, de les quals un 40% ja són fixos a les seves empreses. Això fa que la previsió sigui contractar entre 1.700 i 2.000 persones específicament per al període de recollida. A aquestes, cal sumar-hi també les que poden venir a la recollida de fruita de manera irregular sense contracte previ, per a les quals els serveis socials de proximitat tindran un paper bàsic en la seva detecció i introducció als circuits de prevenció i assistencials, si escau.

El pla de gestió de la campanya agrària de Girona, que la delegada del govern a la demarcació, Laia Cañigueral, va presentar ahir busca també el reforç, el treball en xarxa, la formació i els mecanismes d’informació entre els agents implicats. Uns mecanismes que, assenyala el pla, són “fonamentals per poder implementar correctament les mesures preventives, higièniques i d’organització”. Per això, les persones amb responsabilitat organitzativa de les diferents empreses, els responsables de les plantacions i els magatzems rebran formació sobre els mecanismes bàsics de protecció i els circuits que cal utilitzar.

A més, tot el personal haurà d’estar instruït en la conducta de la malaltia, la transmissibilitat i les mesures preventives dins i fora de l’àmbit laboral. S’establiran canals de comunicació amb missatges adaptats en diferents idiomes on es recolliran les mesures de prevenció i el circuit a seguir davant l’aparició de símptomes i el foment de l’aplicació de mesures higièniques.

El protocol també estableix les mesures previstes de caràcter organitzatiu que han de seguir per poder treballar amb seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona