Economia

Almirall perd 42,8 milions d’euros durant el primer semestre

La farmacèutica atribueix aquests resultats al deteriorament de 100 milions d’alguns dels seus actius

La farmacèutica catalana Almirall ha registrat unes pèrdues de 42,8 milions d’euros pel deteriorament de 100 milions en alguns dels seus actius, com el Seysara (69 milions d’euros), la cartera legacy als Estats Units (22 milions) i el pagament per l’opció de compra de Bioniz que finalment no es va dur a terme (12 milions), segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les pèrdues durant els primers sis mesos contrasten amb els 42,2 milions d’euros beneficis del mateix període del 2020. Les vendes core van arribar als 415,5 milions d’euros, un 8% interanual més, i l’Ebitda 125,6 milions d’euros, un 40,4% més. En aquest sentit, la companyia situa l’Ebitda en una forquilla d’entre 195 i 215 milions fins a final d’any.

La farmacèutica catalana, especialitzada en la investigació i comercialització de medicaments dermatològics, atribueix les pèrdues del primer semestre al deterioraments d’alguns dels seus actius, com el Seysara, un tractament derivat de la tetraciclina contra l’acné i que s’ha vist molt perjudicat per la pandèmia. El producte va ser adquirit el 2018 abans del seu llançament als Estats Units. Almirall ha revisat l’objectiu de vendes fins als 50-75 milions d’euros.

D’altra banda, el producte Ilumetri per al tractament de la psoriasis va mantenir un sòlid creixement durant el segon trimestre, amb un creixement interanual de vendes netes de més del doble, fins als 20 milions d’euros entre abril i juny.

Pel que fa Kilsyri, llençat als Estats Units al febrer del 2021 per tractar la queratosis actínica de la carca i cuir cabellut, continua progressant satisfactòriament, segons Almirall, que també ha indicat que ja té l’aprovació de a Comissió Europea.

El conseller delegat de la companyia, Gianfranco Nazzi, ha subratllat el “sòlid rendiment” en el negoci de dermatologia a Europa. “La solidesa dels resultats obtinguts confirma que stem progressant com s’esperava, amb un ’pipeline innovador enfocat a desplegar tot el potencial a mig termini a través d’importants catalitzadors durant aquest any i al 2022”, ha afegit. De cara al segon tram de l’any, ha anunciat que Almirall treballa en “importants llançaments” i que continua buscant acord de llicència per reforçar els negocis principals de l’empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona