Economia

CaixaBank guanya vint vegades més que el 2020

Recull un benefici de 4.181 milions gràcies a l’impacte positiu de la fusió amb Bankia

Destina 1.884 milions a pagar l’ERO, que cobreix amb més sol·licituds per acollir-s’hi que les necessàries

CaixaBank ha guanyat en la primera meitat de l’any fins a vint vegades més del que va guanyar en el mateix període del 2020, gràcies a l’impacte positiu que ha tingut la fusió amb Bankia, segons va explicar ahir el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, en roda de premsa telemàtica. El resultat atribuït del primer semestre se situa, doncs, en 4.181 milions d’euros, una vegada incorporats els impactes extraordinaris associats a la fusió, però és de 1.278 milions d’euros sense tenir-los en compte, fins a 6 vegades més que l’any anterior, que va ser de 205 milions d’euros. L’entitat ha establert una distribució en efectiu entre els accionistes del 50% del benefici net consolidat ajustat (els 1.278 milions) pels impactes extraordinaris associats amb la fusió amb Bankia, que es pagarà en un únic abonament en l’exercici 2022.

Aquest primer semestre de l’any, CaixaBank ha assolit un volum de negoci que supera els 964.000 milions (recursos i crèdits a la clientela) i uns actius totals de més de 674.000 milions. L’entitat manté quotes de mercat en els productes principals, com ara fons d’inversió, dipòsits i crèdits a llars i empreses, de prop del 25% a Espanya, segons va explicar el conseller delegat. Gortázar va donar també alguns detalls de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), per al qual el grup destina 1.884 milions per cobrir els costos. En aquest sentit, va explicar que el pla, que preveu la sortida de 6.452 treballadors de manera voluntària, ha rebut ja unes 7.900 sol·licituds per acollir-se a l’ERO, de manera que es preveu que es cobrirà amb sobredemanda i amb una indemnització mitjana per a cada treballador de 292.000 euros. La majoria de les sortides dels empleats, que no comportaran l’abandonament del servei en cap municipi, seran a partir del quart trimestre de l’any.

Encara que l’estimació inicial d’estalvi de costos anual era de 770 milions, finalment s’aconseguiran estalvis per valor de 940 milions, 590 dels quals en termes de personal i 350 més d’un altre tipus, segons recull Efe.

CaixaBank ha aconseguit en aquests primers sis mesos de l’any un marge d’interessos de 2.827 milions, un 16,6 % més, i les comissions netes han crescut gairebé un 30%, fins als 1.640 milions. Els ingressos derivats de l’activitat bancària arriben fins als 4.899 milions (un 20,6% més), i el marge brut augmenta un 18,6%, fins als 4.883 milions. Per la seva banda, el marge d’explotació cau més d’un 90%, fins als 166 milions.

La ràtio de morositat es manté estable en el període, del 3,6%, i el crèdit brut a la clientela supera els 363.000 milions, un 48,8% més, i augmenta tant el crèdit a particulars com a empreses i el finançament al sector públic.

LA XIFRA

292.000
euros
és la indemnització mitjana que rebran els treballadors de CaixaBank que decideixin formar part de l’ERO.

LA FRASE

La sobredemanda per formar part de l’ERO indica que les condicions són atractives
Gonzalo Gortázar
CONSELLER DELEGAT DE CAIXABANK


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona