Economia

Janet Sanz acusa Puigneró de “comprar” la proposta d’Aena

La tinent d’alcaldia diu que li costa d’entendre que el vicepresident “passi per davant” d’allò expressat per Pere Aragonès

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha acusat el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, de “comprar” la proposta d’Aena sobre l’aeroport del Prat.

En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que no s’ha tingut en compte el treball de la taula catalana i que s’ha fet “sense respectar” el món local.

“El que fa el Govern és acabar comprant un projecte del segle XX: sí a l’ampliació i tota la resta ja ho veurem”, ha lamentat.

Sanz ha explicat que li costa d’entendre que Puigneró “passi per davant” del que fins ara havia dit el president del Govern, Pere Aragonès, sobre la perspectiva climàtica, així com que ERC “acati” el “xec en blanc” acceptat pel vicepresident.

Sanz ha explicat que està pendent una trobada al setembre entre l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, i ha valorat que aquestes altres veus encara “no s’han escoltat”.

En aquest sentit, ha afirmat que continuaran treballant i “exigint” abordar les qüestions ambientals, que ha reivindicat que són les més importants.

A més, ha afirmat que no encaixa dins la lògica sobirana perquè si reivindiques que Catalunya pugui decidir i crea una taula de treball pròpia, “no s’entén” que el Govern accepti la proposta d’Aena.

La tinenta d’alcaldia ha apuntat també que no es coneix res de l’acord i ha insistit en el fet que s’ha anunciat en ple agost, quan encara hi havia “treball a fer”.

Per últim, ha esperat que el Govern torni a convocar la taula de treball catalana al setembre. Ha afegit que serà junt amb la societat civil que decidiran les passes a seguir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA