La Borsa
Més valors
Economia

Trasplantament massiu de 570 oliveres a Logis Empordà

La segona fase d’urbanització del polígon del Far d’Empordà inclou també la plantació de 440 arbres d’espècies autòctones a les zones verdes per crear un encoixinat vegetal de separació

La segona fase de la urbanització de Logis Empordà preveu el trasplantament massiu de més de 570 oliveres existents, per conservar el llegat agrari i el paisatge històric; la plantació de més de 440 arbres d’espècies autòctones a les zones verdes, per crear un encoixinat vegetal perimetral que faci de transició entre el sector i el sòl rústic que l’envolta; i la incorporació d’arbustos com a elements de preservació del medi que garantiran la conservació de la biodiversitat.

Logis Empordà, gestionat per Cimalsa, preveu en el projecte l’enjardinament de les zones verdes per obtenir amb l’arbrat un efecte de pantalla verda respecte a les edificacions i garantir l’existència d’àrees permeables que minimitzin els moviments de terres i la visibilitat de les edificacions. Per a la creació de les zones verdes s’està duent a terme la plantació de pollancres que ràpidament assoleixen un efecte pantalla barrejat amb àlbers, freixes i lledoners, de creixement més lent, amb més de 440 arbres de nova plantació i uns 2.800 arbustos en total.

Els nous usuaris que ocupin les diferents parcel·les plantaran fileres de xiprers a les façanes del vial que augmentaran la biodiversitat i funcionaran com a tallavent i com a elements d’opacitat.

Aquesta segona fase servirà perquè, un cop finalitzada, Cimalsa posi al mercat més de 328.000 m

2
addicionals de sòl logístic urbanitzat, cosa que permetrà la implantació d’entre 12 i 15 empreses logístiques més, a part de les companyies ja establertes en la fase 1 o que s’instal·laran pròximament. Es preveu que aquestes noves empreses inverteixin més de 185 milions d’euros i generin uns 1.900 llocs de treball nous.

LA XIFRA

328.000
metres quadrats és la superfície de sòl industrial urbanitzat que es posarà al mercat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sí al certificat Covid si evita més mesures a la restauració

Sí al certificat Covid si evita més mesures a la restauració

GIRONA

Bellapart, millor pime en els premis de Foment del Treball

LES PRESES
empreses

Distinció per a Moventis Sarfa, a Begur

Dues granges gironines premiades en els Porc d’Or

Dues granges gironines premiades en els Porc d’Or

GIRONA

Palamós fa pedagogia amb el peix

palamós

Nou mercat a la tarda a Sarrià per a públic més jove

sarrià de ter

La plantilla de Nissan clama pels llocs de feina

barcelona
economia

El govern critica la “desorientació” amb els Next Generation

El Black Friday de l’Espai Gironès acaba demà, diumenge

El Black Friday de l’Espai Gironès acaba demà, diumenge

SALT