Economia

Gran superfície de plaques solars a Sant Jaume de Llierca

La filatura Pagès Valentí ha instal·lat a la seva coberta una àrea fotovoltaica de 14.000 metres quadrats, la més gran de la seva modalitat de les comarques de Girona

Una empresa tèxtil de Sant Jaume de Llierca, la filatura Pagès Valentí , ha fet un pas decisiu per a l’estalvi energètic en instal·lar a la coberta de l’edifici i dels aparcaments unes 2.500 plaques solars que li ofereixen una potència d’1,1 MW. Amb uns 14.000 metres quadrats de superfície, és la instal·lació sobre coberta per a autoconsum més gran de la demarcació, segons afirmen a Fotovol , la companyia a la qual van encarregar el projecte.

Sostenibilitat

La iniciativa es deu tant a raons econòmiques com a conscienciació mediambiental, explica el director comercial de la filatura, Josep Pagès. “Estem fent una aposta decidida per la sostenibilitat”, assegura, referint-se tant a aquesta instal·lació com al fet que busquen proveïdors de proximitat i que estan fent un gran esforç per reciclar tots els subproductes que generen. De fet, aquesta empresa familiar fundada a mitjan segle passat està especialitzada en teixits de “regenerat” (el nom que en el ram del tèxtil s’ha donat històricament a la reutilització de fibres) fins al punt que la reciclada suposa el 94 % de les 13.000 tones anuals de matèria primera que gasten. Tot i que no concreta l’import de la inversió, Pagès afirma que es preveu amortitzar-la a curt termini. Una filatura genera alts consums energètics, “motiu pel qual la instal·lació de plaques fotovoltaiques –asseguren a Fotovol, una companyia establerta al Baix Empordà– els permet estalviar bona part de les emissions i retallar en despesa energètica de forma molt considerable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona