Economia

L’alemanya Evonik adquireix Infinitec Activos

Amb l’adquisició, la firma catalana podrà ampliar les seves instal·lacions al Parc Científic de Barcelona, amb una inversió de 500.000 euros.

L’alemanya Evonik, que és considerada una de les líders mundials en especialitats químiques, ha adquirit la biotecnològica Infinitec Activos, que desenvolupa principis actius i sistemes d’alliberament de darrera generació per a la indústria cosmètica i té la seu al Parc Científic de Barcelona.

L’adquisició implica la integració d’Infinitec Activos i Naturethic (el seu productor de matèries primeres sostenibles) en la línia de negoci Care Solutions d’Evonik, i inclou els 47 professionals que treballen al seu centre d’R+D del Parc Científic de Barcelona i a la seva planta de producció de Montornès del Vallès (Barcelona). Amb la integració d’Infinitec Activos, Evonik vol reforçar el seu negoci d’ingredients actius de base natural i sistemes d’alliberament innovadors i augmentar el seu volum del 25% actual al 50% el 2030. Com diu Alfons Hidalgo, cofundador i director d’Innovació d’Infinitec, “estem convençuts que les sinergies creades, no sols portaran beneficis als nostres clients i totes dues empreses, sinó que també generaran noves oportunitats en tota la cadena de valor del mercat de la cura personal i la cosmètica.”

Per la seva banda, Yann d’Hervé, director de la línia de negoci Care Solutions d’Evonik, declara que “els sistemes d’alliberament d’actius d’Infinitec ofereixen grans oportunitats de desenvolupar ingredients cosmètics innovadors; això permet que els nostres clients de cura personal es diferenciïn.”

Amb l’operació, Infinitec ampliarà les seves instal·lacions al Parc Científic de Barcelona amb 200 m² addicionals, per la qual cosa disposarà d’un total de 300 m² de superfície de laboratori i oficines. El projecte suposarà una inversió de 500.000 euros i un augment de la plantilla d’un 50%.

Des de la seva creació, Infinitec ha aixecat més de 2 milions d’euros de capital públic i privat. El 2021 va facturar 6,67 milions, un 18% més que l’exercici anterior, i el 80% de les seves vendes provenen del mercat internacional. Entre els seus clients es troben firmes com La Prairie, Elizabeth Arden, Clarins, Unilever, Intercos i RNB Cosmètics, que fabrica per al grup Mercadona.

Per la seva banda, Evonik és present en més de 100 països a tot el món, i el 2020 va generar vendes per valor de 12.200 milions d’euros i un benefici operatiu de 1.919 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA