Economia

El govern espanyol proposa prorrogar els ERTO fins al 31 de gener del 2022

Les renovacions no serien automàtiques, sinó que les empreses les haurien de demanar abans del 10 d’octubre

Es vincula el manteniment de l’exoneració de les quotes de la seguretat social a què les empreses facin accions formatives

El govern espanyol ha proposat als agents socials allargar els Expedients de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTO) fins al 31 de gener del 2022, segons ha revelat UGT.

El sindicat ha explicat que les renovacions dels ERTO, figura habilitada per frenar l’impacte de l’aturada econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19, no es farien de manera automàtica, sinó que les empreses l’hauran de sol·licitar abans del 10 d’octubre, en cas que prosperi la proposta.

L’administració ha de resoldre la petició, que inclou la sol·licitud de prestació per desocupació als treballadors, en un termini de deu dies, i en cas de no resolució s’entendrà desestimada la sol·licitud, afirma la UGT. Les parts s’ha emplaçat a seguir negociant el dijous vinent.

El punt del silenci negatiu ha generat “molta polèmica” i “genera confusió” amb la pròrroga automàtica que s’haurà de produir en el moment de la sol·licitud, segons alerta el sindicat.

A banda, es vincula el manteniment de l’exoneració de les quotes de la seguretat social a què l’empresa faci accions formatives destinades als treballadors afectats pels ERTO. S’hauran de fer entre l’1 d’octubre del 2021 i el 30 de juny del 2022. La UGT afirma que la mesura ha generat “dubtes” per l’aplicació, execució i finançament.

Un altre punt de la proposta estableix una unificació de les exoneracions mantenint el 100% per als ERTO d’impediment i el 50% per a empreses de menys de 50 treballadors en ERTO de limitació. A les empreses de més de 50 treballadors en aquest segon supòsit, el percentatge d’exoneració es fixa en el 40%.

La proposta també preveu prorrogar totes les situacions del reial decret anterior i les de fixos discontinus.

La UGT ha reiterat “la necessitat d’actualitzar el comptador a zero” de les prestacions per desocupació de les persones afectades per ERTO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona