La Borsa
Més valors
Economia

La plantilla de Desigual aprova amb el 86% la jornada laboral de 4 dies amb una rebaixa de sou del 6,5%

La votació ha comptat amb el 98% de la participació dels prop de 500 treballadors de les oficines centrals

Els sindicats denuncien que la consulta no s’ha fet d’acord amb l’estatut dels treballadors i amenacen d’impugnar-ne els resultats

La plantilla de les oficines centrals de Desigual a Barcelona ha aprovat amb el 86% dels vots a favor instaurar la jornada laboral de 4 dies amb una rebaixa de sou del 6,5%, en una votació organitzada aquest dijous per l’empresa.

Segons ha informat la marca de roba, el referèndum ha tingut una participació del 98% dels prop de 500 treballadors que hi tenien dret. Bona part dels treballadors han votat a les oficines que l’empresa té al Passeig Marítim de Barcelona i una trentena ho han fet des del centre que el grup té a Viladecans. Per altra banda, una vuitantena d’empleats han optat per delegar el vot, ja que no podien acudir presencialment a la votació.

La proposta de Desigual consisteix en una reducció de la jornada laboral de cinc hores, passant de les 39,5 hores setmanals actuals a 34,5 hores. Els empleats tindran una jornada de dilluns a dijous, amb tres dies presencials i un de teletreball.

Com a contrapartida, l’empleat assumirà una reducció del sou que serà compartida a parts iguals entre treballador i empresa. A efectes pràctics, això es tradueix en una reducció del sou del 6,5%.

Sindicats com UGT han carregat contra el procés per no respectar els passos previs necessaris tal com marca l’Estatut dels Treballadors i han amenaçat amb impugnar el resultat als tribunals.

La proposta de Desigual es va donar a conèixer a principis de setembre. Durant aquestes darreres setmanes, l’empresa ha impulsat una prova pilot perquè els treballadors coneguessin de primera mà com els afectaria el nou horari i com es reestructuraria l’organització.Els lobbys volen ser presents en el Pacte per a la Indústria

Barcelona
La DOP Oli de l’Empordà

Oli de qualitat tot i la collita menor

FIGUERES

Vilanova i la Geltrú surt al carrer contra el tancament de la planta de Mahle

Vilanova i la Geltrú

El mercat immobiliari gironí continua a l’alça

GIRONA
Volkswagen atura la producció a una planta d’Alemanya per manca de semiconductors

Volkswagen atura la producció a una planta d’Alemanya per manca de semiconductors

Frankfurt

El govern espanyol dona llum verda a la transformació del SEPE en l’Agència Espanyola d’Ocupació

Madrid

Un impost al CO2 té més acceptació social si la recaptació es destina a finançar projectes climàtics

barcelona

Nominis, focalitzada en l’ensenyament d’idiomes als infants, aixeca 180.000 euros

barcelona

El Pirineu tornarà a fregar el ple absolut durant el Pont de la Puríssima

BARCELONA