Economia

Torrent preveu que les exportacions catalanes batin el “rècord històric” aquest any i superin els 74.000 milions d’euros

El conseller vaticina un increment del 13% respecte al 2020

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, preveu que les exportacions catalanes batin el “rècord històric” i superin els 74.000 milions d’euros el 2021. “Es preveu un increment al voltant del 13% respecte al 2020, unes dades que reafirmen la robustesa del nostre sector exterior i ens indiquen el camí a seguir, no només per sortir com més aviat millor de la crisi provocada per la pandèmia, sinó per fer-ho de manera més competitiva”, ha assegurat el conseller en una trobada amb els directors de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de la Generalitat de Catalunya.

La trobada s’emmarca en els actes de la 28a edició de la Setmana de la Internacionalització, l’esdeveniment organitzat per ACCIÓ. “En moments com els que hem viscut, el sector exterior català ha demostrat una resiliència exemplar, ja que no només ha resistit l’embat de la crisi, sinó que s’ha sabut reinventar, eixamplant i diversificant els seus productes i les seves estratègies de negoci”, ha afegit el conseller.

Durant la 28a Setmana de la Internacionalització, les empreses tindran l’oportunitat d’assistir a seminaris en línia amb experts del comerç internacional i sol·licitar reunions personalitzades amb els equips de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions. A més, podran informar-se sobre la nova línia d’ajuts que s’integra dins el programa Internacional eTrade d’ACCIÓ per impulsar la globalització en línia de les marques amb seu social a Catalunya.

Per altra banda, aquest dilluns també s’ha celebrat la sessió plenària de la setmana, que ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Treball, Albert Castellanos. A l’acte s’han analitzat els reptes actuals del comerç internacional a partir de l’experiència d’empreses catalanes com Liquats Vegetals o Tapp Water.

La 28a edició de la Setmana de la Internacionalització s’allargarà fins al divendres 22 amb jornades sectorials basades en la digitalització, la sostenibilitat, la mobilitat i logística i els mercats dinàmics. Cada jornada comptarà amb una taula rodona virtual amb la presència d’experts i empreses, així com sessions a càrrec dels directors de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ, on es presentaran oportunitats específiques en diferents mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona