Economia

Barcelona congelarà impostos i proposarà la rebaixa de la taxa de terrasses als bars

El govern municipal proposa estendre la bonificació de l’IBI a naus industrials que instal·lin plaques solars

L’Ajuntament de Barcelona prepara la congelació dels impostos per al 2022 i anuncia la voluntat de posar fi a la rebaixa del 75% de la taxa de terrasses que es va concedir als restauradors arran de la pandèmia de la Covid-19.

Segons ha informat el consistori, la nova proposta d’Ordenances Fiscals de govern municipal, alhora, preveu estendre al sector industrial la bonificació del 30% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) que actualment gaudeixen els edificis amb habitatges que instal·len plaques solars.

Amb tot, els càlculs del govern d’Ada Colau és que l’any vinent els ingressos pels tributs municipals sigui gairebé calcada a la de l’any 2020, amb una reducció del voltant d’uns 600.000 euros.

Colau demana “celeritat” en la tramitació de la llei d’habitatge i avisa que caldrà “vigilar” que el PSOE compleix

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat “celeritat” en la tramitació de la llei d’habitatge al Congrés i ha avisat que caldrà “estar molt vigilants i mobilitzats” per evitar que el PSOE cedeixi davant les pressions del sector immobiliari, que seran “molt fortes”.

En un acte aquest dilluns a la cambra baixa, Colau ha avisat el president espanyol, Pedro Sánchez, que “els acords estan per a complir-se” i que la norma acordada amb Unides Podem no pot ser “ni retallada ni descafeïnada” en el tràmit parlamentari. “Seria inacceptable”, ha dit Colau, que ha alertat: “No ens podem confiar perquè això no ha acabat”.

Colau ha augurat que en el tràmit parlamentari les pressions del sector immobiliari “es triplicaran” i que el PSOE pot tenir la “temptació de dilatar el procés de tramitació” de la llei, ja que és una de les maneres de “boicotejar” la norma. Per això, l’alcaldessa ha dit que és important estar-hi a sobre tant des dels moviments socials com des de les institucions perquè “no es dilati” el procés. “Hi ha vides en joc, literalment”, ha argumentat Colau.

L’alcaldessa també ha afirmat que caldrà “desmuntar fal·làcies” sobre la llei, com el discurs de la dreta que sosté que la norma va contra la propietat privada. Colau ho ha negat i ha defensat que el que pretén la llei és “donar seguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona