Economia

Un total de 8.225 empreses a Catalunya s’acullen a la nova pròrroga dels ERTO

Les companyies han registrat la pròrroga a Treball

Un total de 8.225 empreses a Catalunya s’han acollit a la nova pròrroga dels ERTO aprovada pel govern espanyol, i que permet mantenir els expedients fins al 28 de febrer, segons dades de la conselleria d’Empresa i Treball obtingudes per l’ACN.

En concret, es tracta de 6.455 companyies a Barcelona, 815 a Girona, 287 a Lleida i 668 a la demarcació de Tarragona. La xifra inclou, només, les empreses amb seu a Catalunya que no tenen treballadors en altres comunitats, ja que en aquest cas l’expedient es registra al ministeri de Treball espanyol. Segons les últimes dades disponibles de l’atur, al setembre a Catalunya hi havia 47.949 treballadors en ERTO. D’acord amb el ministeri d’Inclusió, són entre un 1,25% i un 2% dels afiliats.

Els ERTO han estat, des de l’inici de la pandèmia, una de les principals eines per combatre els efectes de la pandèmia per a les empreses, i han permès garantir ocupació i evitar acomiadaments en sectors fortament impactats per la crisi.

En el punt àlgid de la pandèmia, es van arribar a registrar a Catalunya prop de 95.000 expedients, amb més de 770.000 persones afectades en algun moment. Ara, les xifres s’han reduït notablement, i entre gener i setembre del 2021 només s’han registrat poc més de 7.000 de nous ERTO, dels quals la immensa majoria relacionada amb la pandèmia i la força major, 5.683, tot i que també n’hi ha per motius econòmics. El gruix d’aquests expedients que segueixin vigent i els que mai han deixat d’estar-ho en les diverses pròrrogues des del 2020 conformen els 8.225 ERTO que han demanat seguir a Catalunya fins a finals de febrer.

Per ara, fonts del ministeri de Treball indiquen que no disposen de la xifra total d’expedients que es prorrogaran a l’Estat, ja que les dades provenen de les diverses autoritats laborals territorials i encara no les tenen totes.

Les empreses que han demanat acollir-se a aquesta sisena pròrroga dels ERTO des de l’inici de la pandèmia hauran d’oferir formació si volen obtenir bonificacions en les quotes de la Seguretat Social.

Així, les empreses amb més de 10 treballadors que ofereixin formació podran tenir una exoneració del 80% de les quotes de la Seguretat Social. En canvi, si no fan formació, les exoneracions seran del 40%. Per a empreses de fins a 10 treballadors, en cas de formació també seran del 80% i del 50% si no n’ofereixen. Les accions formatives s’hauran de fer abans del 30 de juny de 2022.

Les 8.225 empreses a Catalunya que han decidit tramitar de nou un ERTO hauran de mantenir el compromís de garantia de llocs de feina, i tindran limitades la subcontractació, les hores extres o el repartiment de dividends. Pels afectats per a la nova pròrroga, el comptador de l’atur seguirà mantenint-se a zero fins al 31 de desembre de 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona