Economia

Noel posa en servei la nova planta d’Olot

L’empresa càrnia garrotxina ha invertit 35 milions en la seva construcció

La nova fàbrica de Noel Alimentària del polígon Pla de Baix d’Olot ha entrat en funcionament aquest mes, tot i que no serà fins l’any que ve que les instal·lacions estaran a ple rendiment. Fruit d’una inversió de 35 milions d’euros (deu més dels que s’havien previst inicialment), suposa la creació d’uns 200 llocs de treball. La planta –una de les més avançades d’Europa en el seu sector, segons l’empresa– està destinada a l’especejament, envasament i congelació de carn i derivats del porcí. Aquestes feines es deixaran de fer a la planta de Noel del barri olotí de Sant Roc, tot i que aquesta continuarà activa, centrada en els productes filetejats i elaborats.

L’edifici

L’edifici, projectat per l’equip de l’arquitecte Jordi Vayreda, s’ha aixecat on hi havia hagut l’empresa Cartolot i té una superfície de més de 16.000 metres quadrats, distribuïts en dos nivells. La planta baixa, d’uns 12.000 metres quadrats, es dedica sobretot a la producció. Hi ha la sala d’especejament, les cambres de canals i pernils, els túnels de congelació (cinc), les cambres de congelació (amb capacitat per a 4.000 pallets) i els molls d’on surten els camions. A la planta superior hi ha les oficines i, repartits en els dos nivells, hi han situat el menjador, els vestuaris i les zones de manteniment.

Noel recalca que aquesta planta està equipada per garantir la màxima qualitat i seguretat alimentària dels productes, així com la salut i el benestar dels empleats. En aquest vessant s’hi han dedicat dos milions d’euros, afirmen a l’empresa. Pel que fa a la sostenibilitat, també s’hi ha fet un esforç important. Entre altres accions, s’han instal·lat prop de 5.000 metres quadrats de plaques solars que generaran prop d’un milió de kWh a l’any per a l’autoconsum i s’han posat sistemes de reducció de consum d’aigua.

“Amb l’entrada en funcionament d’aquesta nova planta a Olot podrem continuar reforçant la nostra presència a Espanya, consolidar-nos en els més de 66 països on ja som presents i valorar l’entrada a nous territoris”, ha manifestat el director general de Noel, Joan Boix. L’any passat, l’empresa va facturar 365 milions d’euros, un 21% més que en l’exercici anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA