Economia

El programa «Accelera el Creixement» ajuda les empreses a impulsar el seu desenvolupament i a millorar la seva competitivitat

El programa «Accelera el Creixement», impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC, està creat per donar suport a les petites i mitjanes empreses, per ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament i a millorar la seva competitivitat, molt malmesa encara pels efectes de la pandèmia. Actiu des del 2012, aquest programa acompanya cada edició 50 pimes de la província de Barcelona, a les quals dona eines per identificar aquells factors clau del seu negoci sobre els quals incidir, com ara la transformació digital, l’equip directiu, el desenvolupament de nous productes i serveis, el finançament, la comercialització o la internacionalització.

A més, el programa «Accelera el Creixement» facilita l’accés a 78 hores de formació per a les empreses (40 hores de consultoria individualitzada i 38 hores de formació col·lectiva en sessions grupals) amb professionals de prestigi d’escoles de negoci com IESE. Els primers 6 mesos del programa se centren en la reflexió i en l’estudi de cada cas (33 hores) i, els últims 3 mesos, en l’acció i en el suport al pla específic de creixement de cada empresa (46 hores).

En les 10 edicions realitzades del programa, 497 empreses hi han participat i, de les ja avaluades, moltes superen amb escreix els objectius fixats en termes d’increment de nous llocs de treball, de facturació i de beneficis, i els seus directius i directives coincideixen a valorar el programa de forma molt satisfactòria.

«Accelera el Creixement» és una oportunitat d’impuls del negoci per a empreses que ja estan consolidades al seu sector (la majoria de les que hi participen tenen una trajectòria d’uns 20 anys), però també és una oportunitat per a les empreses més joves. Les empreses que hi participen augmenten la seva plantilla en un 25%, la seva facturació en un 34% i els seus beneficis en un 67%.

Perfil de les empreses participants

DIMENSIÓ: 20 treballadors de mitjana. El 54% de les empreses tenen entre 10 i 49 treballadors. Un 38% són microempreses (de menys de 10 treballadors) i un 7% tenen entre 50 i 249 treballadors.

ANTIGUITAT: 23 anys de mitjana. La majoria són empreses ja consolidades en el seu sector. El 44% dels participants tenen una trajectòria empresarial de més de 20 anys. Però el programa també és clau per a la consolidació del nou teixit empresarial, ja que el 29% de les empreses té menys de 10 anys.

SECTOR: Majoritàriament provenen del sector industrial, un 57%.

FACTURACIÓ: Empreses amb una facturació aproximada d’uns 3 M€ anuals.

DISTRIBUCIÓ TERRITORIAL: El Vallès Occidental i el Baix Llobregat encapçalen les comarques amb més representació d’empreses, però també hi ha força presència de comarques com el Vallès Oriental i el Bages. L’Anoia i el Garraf són les comarques amb menor representació.

Més informació

Si vols més informació sobre el programa «Accelera el Creixement» o creus que podem ajudar la teva empresa, no ho dubtis i entra a Economies locals

Aquest servei de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8: “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona