Economia

Sí al certificat Covid si evita més mesures a la restauració

Critica, però, l’última decisió del govern d’aturar el control de la vacunació per una falta de dimensió del sistema informàtic

Asseguren que hi ha hagut més cancel·lacions de reserves

El sector de l’hostaleria i la restauració està d’acord amb la decisió del govern perquè s’hagi de mostrar el certificat Covid per entrar en bars i restaurants però està “molt disconforme” i “indignat” que s’hagi aturat per una falta de dimensió del seu sistema informàtic. El sector ja fa divuit mesos que demanava que s’implantés el passaport Covid, sobretot les ciutats de Lloret de Mar i Blanes, per aconseguir així que vinguessin turistes estrangers a la demarcació. “És una bona notícia i el sector volia que es posés perquè hi ha molts empresaris tocats i necessitem respirar. És per això que la notícia l’hem rebut positivament perquè creiem que era necessari fer-ho”, va explicar ahir el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero. Ara bé, el sector no estaria d’acord a haver de controlar la vacunació dels seus clients i a la vegada que el govern “ens castigui més” tornant a reduir horaris i aforaments. “Ara això ja no tocaria perquè als establiments no entrarà ningú sense vacunar i, per tant, bars i restaurants hem de continuar treballant com fins ara”, va dir el responsable de la Federació d’Hostaleria.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, va ser molt contundent amb la decisió d’ajornar fins a principis de la setmana vinent el control de vacunació en la restauració. “Coneixedora com és l’administració que altres vegades la gent ha respost massivament en temes de noves tecnologies, com és el cas dels ajuts a autònoms i pimes, no van poder deixar més temps perquè la gent pogués aconseguir el certificat?”, es va preguntar ahir el president de l’associació de Girona, que va assegurar que el que provoquen aquestes “improvisacions” és la falta de confiança de la gent cap als governants. Això sí, Carreras diu que el sector està molt satisfet de la resposta que està tenint la societat per poder tenir el certificat. “Això vol dir que la gent no té ganes de tornar-se a confinar”, va dir.

Igual que Carreras, la gerent del Grup Costa Brava Centre, Judit Lloberol, va assegurar ahir que el fet de limitar l’entrada als no vacunats als establiments de restauració ha provocat una vegada més anul·lacions de reserves de grups per a dinars o sopars –en dos establiments de Girona, de dilluns a dimecres, s’han anul·lat més d’una dotzena de banquets–. I anul·lacions als restaurants també implica, segons Lloberol, “anul·lacions de reserves en hotels”. I això també ha provocat que “si molts restaurants ja havien recuperar la majoria de treballadors de l’ERTO per aquests dies de Nadal ara es plantegin tornar-los a posar a l’atur.

Lloberol assegura que no es queixa del certificat Covid, sinó “del fet que l’administració no sigui capaç de trobar la manera que els sistemes informàtics no es pengin, com ja havia passat anteriorment”.

L’Associació d’Hostaleria de Girona i les empreses que en formen part Grup Costa Brava Centre: Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, la Cooperativa Costa Brava Centre, Costa Brava Verd Hotels, Petits Grans Hotels de Catalunya, la Cuina de l’Empordanet i Costa Brava Hotels de Luxe, van donar a conèixer divendres passat en un comunicat la seva disconformitat amb la suspensió del certificat Covid “hores abans de la seva entrada en vigor”. Expliquen que el sector turístic “és transversal, dinamitza l’economia de diferents sectors, dona treball i representa un PIB molt important per al país”.

Asseguren també: “Els nostres establiments han sigut conscients de la complexitat del context i sempre s’han mostrat predisposats respecte a les recomanacions, les restriccions i les mesures amb l’objectiu de garantir la salut de tothom.”

LA FRASE

No entrarà ningú sense vacunar i l’administració ens ha de deixar treballar com fins ara
Antoni Escudero
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona