Economia

Els treballadors de Nissan paren per exigir una alternativa industrial real

Hi ha una reunió de la comissió de reindustrialització

Els treballadors de Nissan a Barcelona s’han concentrat aquest dimecres a les portes del Consorci de la Zona Franca (CZFB) per exigir a les administracions i a la multinacional una alternativa industrial quan el fabricant japonès abandoni les seves plantes el proper 31 de desembre.

Els empleats de les plantes de Zona Franca, Sant Andreu de la Barca (Baix LLobregat) i Montcada i Reixac (Vallès Occidental) han seguit la crida dels sindicats a parar les produccions a partir de les 11:20 hores per anar en manifestació fins al Consorci, on està reunida la comissió de reindustrialització de Nissan.

El comitè d’empresa ha subratllat que amb la protesta pretenen pressionar els negociadors per trobar “una solució real” pels 2.000 treballadors que es quedaran sense ocupació quan se’n vagi Nissan.

En la reunió de la comissió, està previst que les administracions (govern central i Generalitat) i Nissan expliquin als representants dels treballadors els detalls de la controproposta presentada a la firma xinesa Great Wall Motors (GWM), que eleva les ajudes públiques i millora les condicions de traspàs dels actius i del lloguer del terreny de Zona Franca.

Es tracta d’un últim esforç per mantenir la inversió del gegant xinès de l’automoció, que fins ara es veia com el principal aspirant a la reindustrialització, però que està considerant la possibilitat de retirar-se del procés.

Després de realitzar una auditoria de les plantes de Nissan a Barcelona, el fabricant de cotxes elèctrics va qüestionar fa poc més d’una setmana la viabilitat del projecte que havia presentat i va reclamar al govern espanyol i a la Generalitat més ajudes de les compromeses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona