Economia

Sánchez celebra les dades d’atur: “Espanya creix, crea ocupació i està en plena recuperació econòmica”

El president espanyol augura que la bona tendència es prolongarà el 2023

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat aquest dijous les dades d’atur del mes de novembre, que recullen una caiguda de 74.389 aturats menys que a l’octubre a tot l’Estat i situa el nombre d’afiliats a la Seguretat Social en 19,7 milions, la xifra més alta de tota la història. “Espanya avui creix, crea ocupació i està en una plena i intensa recuperació econòmica”, ha dit. Ha recordat que ja s’han assolit els nivells d’ocupació previs a la pandèmia, mentre que a la crisi del 2008 va caldre una dècada per recuperar els llindars anteriors. La bona tendència, ha dit, es prolongarà el 2023, en què la Comissió Europea i l’OCDE situen el creixement de l’Estat en un 5,5%.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions durant la seva intervenció a la 24a Assemblea General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), on ha recordat que malgrat l’”extraordinària incertesa” fruit de la covid, “els nostres plans constantment s’han d’adaptar a aquesta emergència econòmica i social” exigint “el màxim grau de cooperació” a tots els nivells.

Ha destacat que cal mantenir el ritme de l’agenda de la recuperació, especialment en el sector del turisme, que “no és només un motor econòmic essencial”, sinó una “via de coneixement que uneix les nacions, ens permet conèixer-nos millor i ens fa ser més humans”. Ha recordat que a l’octubre van visitar l’Estat 5 milions de turismes, un 400% més que al mateix mes de l’any passat.

En aquest marc ha defensat el passaport covid per desplegar una “mobilitat segura” i per “generar certesa, traslladar confiança per restablir la mobilitat tan ràpidament com sigui possible”. A més ha afirmat que cal fer una aposta per la vacunació universal. “Recuperar la mobilitat dependrà de la vacunació”, ha dit.

Sánchez també ha fet una defensa del multilateralisme, com a “instrument clau per gestionar de manera eficient” la pandèmia, i ha apostat per un model de turisme sostenible dotant de nous recursos econòmics les zones despoblades. Ha apuntat que el govern impulsarà “un repartiment molt més just dels recursos del turisme” entre els agents socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA