Economia

Gastronomia

Història i receptes del Disfrutar

S’ha presentat a Girona el primer volum del llibre del restaurant barceloní

Els xefs reivindiquen la cuina d’avantguarda

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona ha presentat el primer llibre del restaurant barceloní Disfrutar, que té dues estrelles Michelin i és al cinquè lloc de The World’s 50 Best Restaurants. El llibre, que pesa prop de 6 quilos i que és la primera vegada que es presenta, repassa els primers anys del restaurant, des de la seva obertura el 2014 fins al 2017, i ofereix una selecció de 116 receptes. Les imatges que acompanyen les receptes són obra del fotògraf Francesc Guillamet i el llibre compta amb col·laboracions de prestigi. El pròleg, per exemple, l’ha escrit Ferran Adrià, xef al costat del qual els propietaris del Disfrutar van poder créixer a El Bulli. Precisament, després de formar-se al restaurant de cala Montjoi, i un cop va tancar les portes, Castro, Xatruch i Casañas van obrir el seu primer establiment, el Compartir, a Cadaqués (2012).

L’obra, però, està formada per dos exemplars: per una banda, un llibre amb la història del restaurants i les claus de la seva oferta gastronòmica, tot reivindicant la cuina d’avantguarda, i, per l’altra, un arxivador amb un total de 116 receptes explicades pas a pas i documentades de la mateixa manera que s’organitzen els catàlegs de cuina creativa al restaurant. Ho han fet així perquè, segons han explicat els mateixos cuiners, al restaurant es treballa amb arxivadors i els xefs, que es coneixen des de fa prop de 25 anys, han volgut traslladar aquest mateix format al llibre per intentar ser al màxim d’“honestos” i apropar al lector com és el dia a dia al restaurant Disfrutar. Aquest format permet a l’usuari moure receptes i col·locar-les segons les seves preferències.

Ha estat editat per Abalon Books i s’ha imprès amb paper ecològic i “procedent de boscos sostenibles”. Es pot adquirir a les llibreries, als restaurants Compartir i Disfrutar, i a la botiga en línia CXC Store. El preu és de 166,25 euros als restaurants i pàgines webs pròpies de cuina, i de 175 euros en llibreries i en la venda en línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona