Economia

Els lobbys volen ser presents en el Pacte per a la Indústria

Critiquen que sempre es fa amb “els de sempre” i demanen un canvi de lideratges i l’obertura de mentalitat

FemCat reivindica l’emprenedoria i la innovació puntera de les empreses catalanes

El director executiu de Tech Barcelona, Miquel Martí, considera que per salvar el sector industrial cal un pacte de país més enllà de les legislatures. “Cal un pacte nacional per adaptar la indústria a les necessitats del futur si no volem que la indústria al nostre país desaparegui en 10 anys, o en cinc”, va dir Martí aquest dimarts en el decurs d’una conferència organitzada pel lobby empresarial FemCat. Martí va apostar per un canvi en els lideratges de reconversió del sector i per la incorporació de “gent diferent”.

Martí va insistir en l’obertura de mires i la participació de gent nova tan sols cinc mesos després que el govern comuniqués que està elaborant amb els agents socials i altres entitats un Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025. “El sector industrial l’han de liderar altres personatges i organitzacions diferents, amb una altra mentalitat. Cal obrir portes i finestres”, va demanar el CEO de Tech Barcelona, que va alertar de “no caure en les mateixes mans de sempre” perquè, va dir, “si passa, acabarem igual que sempre”.

En tot cas, va apostar per “continuar insistint als polítics” però que això no faci oblidar la importància dels “lideratges privats”. Miquel Martí va posar damunt la taula la pèrdua que suposa per al país la fugida del talent que surt de les universitats i va fer una crida perquè no es perdi. “Cal que hi hagi grans companyies amb capital i direcció catalanes per poder jugar a casa”, va dir Martí, bolcat a demostrar que la indústria i les empreses catalanes de les noves tecnologies són de primera divisió.

Les instal·lacions que té a la Barceloneta el Tech Barcelona –associació privada sense ànim de lucre que agrupa 1.200 emprenedors, empreses emergents, inversors i corporacions i vertebra l’ecosistema digital i tecnològic de la capital catalana– han estat aquesta setmana un dels epicentres d’unes jornades que ha organitzat la Fundació Privada d’Empresaris, FemCat. FemCat treballa des del 2004 en l’elaboració de propostes i en la generació d’iniciatives que ajudin al desenvolupament econòmic i social de Catalunya. Amb la idea de donar a conèixer el teixit industrial de casa nostra, FemCat –que té entre els seus objectius millorar la capacitat emprenedora i d’innovació de les empreses del país, vetllar per la millora de la competitivitat de Catalunya, assegurar la cohesió social i projectar Catalunya al món– ha organitzat un viatge benchmarking per redescobrir l’ecosistema empresarial de Barcelona i el Vallès Occidental i apreciar la innovació de les empreses, moltes referents mundials. Entre les empreses que FemCat va donar a conèixer als seus socis hi ha Eurofragance, de Sant Cugat del Vallès; Circutor, de Viladecavalls, i Metalast, de Polinyà.

Barcelona ha tornat a aparèixer entre les 20 primeres ciutats en el rànquing de competitivitat a escala mundial en l’informe Global Power City Index 2021, elaborat des del 2008 per la japonesa Mori Memorial Foundation amb universitats i think-tanks i que es va fer públic fa unes setmanes.

LA XIFRA

7a
posició
de Barcelona en l’àmbit europeu i en el número 17 del món en competitivitat, segons Global Power City.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona