Economia

CCOO i UGT demanen incrementar els sous davant la “tempesta perfecta” que ha fet crèixer un 6,1% l’IPC al desembre

Les organitzacions sindicals exigeixen revisions a l’alça dels convenis i clàusules de revisió salarial el 2022

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han demanat un increment de salaris generalitzat per contrarestar la “tempesta perfecta” que ha inflat els preus un 6,1% en un any ,segons les dades de l’Índex de Preus de Consum (IPC), que s’han actualitzat aquest divendres. Les organitzacions sindicals han recordat que la inflació està molt per sobre de les pujades dels salaris dels convenis col·lectius, que van créixer un 1,68% a Catalunya. Totes dues entitats reclamen que s’apugi el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 1.000 euros de manera “immediata” i que s’aprovi la reforma laboral, que restaura els “equilibris” de la negociació col·lectiva i dona més força als sindicats per pactar pujades salarials.

En aquest sentit, UGT demanen que s’eviti que cap conveni es firmi “per sota de les previsions de la inflació” o, si més no, amb clàusules de revisió salarial per compensar els augments de l’IPC. El vicesecretari general de Política Sindical d’UGT a l’Estat, Mariano Hoya, ha lamentat que s’hagi donat una “tempesta perfecta” durant el 2021 que ha provocat una pèrdua de capacitat de compra que perjudica els empleats més desafavorits. “Els treballadors no han de ser els pagadors d’aquesta situació de descontrol dels preus”, ha dit.

Al seu torn, CCOO reclama millorar el poder adquisitiu de les persones treballadores alliberant “les traves introduïdes per PP i CiU a la negociació col·lectiva”, i aprovant la reforma laboral que “permetrà recuperar la correlació de forces i treure l’evolució dels salaris de la devaluació forçada per la reforma laboral de 2012”.

El sindicat que dirigeix Javier Pacheco ha exigit al Govern que compleixi el compromís inclòs als pressupostos d’incrementar l’Indicador de renda de suficiència (IRSC), que l’any 2021, per primer cop, va passar a estar per sota de l’índex estatal IPREM i que porta “una dècada congelat”.

Totes dues organitzacions posen sobre la taula la necessitat d’acabar amb l’espiral alcista “virulenta” dels preus de la llum, ja sigui a través del programa Next Generation o a través del Pacte Nacional per la Indústria, que fomenti un canvi de model energètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona