Economia

Torrent assegura que està “determinat” per buscar la reindustrialització de la planta de Mahle a Vilanova i la Geltrú

Reclama que la Generalitat pugui recuperar competències com l’autorització d’administració dels ERO

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, assegura que està “absolutament determinat” per buscar una solució per a la reindustrialització de la planta de Mahle a Vilanova i la Geltrú (Garraf). Torrent es pronuncia després que dissabte la direcció i els sindicats van arribar a un principi d’acord pel que fa a les indemnitzacions dels treballadors, una entesa que dimarts la plantilla té previst votar en assemblea a la mateixa planta. El conseller ha reclamat que la Generalitat pugui recuperar competències com l’autorització de l’administració dels ERO, que evitarien situacions com les que s’ha viscut a Mahle, on la direcció va anunciar el tancament amb només dos mesos de marge i minant la capacitat per actuar de manera immediata.

Torrent ha fet aquestes declaracions a Terrassa (Vallès Occidental), on aquest dilluns ha visitat l’empresa Tag Automotive, una firma on la seva matriu, Nifco, va anunciar al gener de 2021 que deixaria d’invertir-hi diners a curt termini. Aquest anunci va permetre activar els mecanismes per salvar la planta, que ha acabat en mans de la firma Taurus.

“A Mahle venim d’una situació provocada per la direcció, fruit d’una dinàmica irresponsable respecte el territori, els treballadors, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Generalitat”, ha retret Torrent. Amb només dos mesos de marge, la firma va comunicar la decisió de tancar la planta, amb una planificació molt ràpida que no ha donar marge per a fer propostes de reindustrialització.

“Caldrà treballar-ho a partir d’ara estem determinats a buscar la reindustrialització de la planta de Mahle”, ha assenyalat Torrent. El conseller ha agraït als treballadors la responsabilitat que han tingut en tot moment, així com al comitè d’empresa, amb qui ha estat en contacte en els darrers dies.

“La voluntat és treballar amb l’Ajuntament, el teixit empresarial del país, del Garraf i de Vilanova i la Geltrú per trobar opcions de reindustrialització, que haurem de treballar a través d’Acció”, ha afegit Torrent. En les mateixa línia s’ha pronunciat el sindicat CCOO en un comunicat, en què destaca la creació d’una comissió conjunta per “atreure inversors de caràcter industrial que permetin recuperar l’activitat industrial a les instal·lacions de Mahle, així com els llocs de treball que es perden amb aquest tancament”. El termini que s’han imposat les parts arriba fins el 31 de març de 2023.

Torrent ha posat com exemple el cas de Mahle per reclamar que la Generalitat recuperi capacitat de decisió en situacions com aquesta. “Si tinguéssim a les nostres mans l’autorització d’administració dels ERO, haguéssim pogut actuar d’una manera molt intensa”, ha assenyalat.

En aquesta línia, assegura que traslladaran la proposta per recuperar aquesta capacitat en el marc de la reforma laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona